XSL-FO

XML is een taal die het structureren van gegevens en het universeel uitwisselen van gegevens mogelijk maakt. Na een trage start lijkt het erop dat vooral (middel)grote organisaties de voordelen van XML zien en onderzoeken of XML iets voor hen kan betekenen. De toekomst van XML ziet er vooralsnog veelbelovend uit. 

In de praktische cursus XSL-FO leren developers XSL Formatting Objects te gebruiken om geavanceerde scherm of print layout van de XML-data te produceren. De rol van XSLT bij de aanmaak van XSL-FO-documenten en de rol van XSL-FO-processors voor het produceren van andere output zoals PDF worden toegelicht. Aandacht wordt besteed aan de layout master set en de verschillende page masters die kunnen worden gekozen. Ook het verschil tussen statische content en page flow content komt aan bod. Het gebruik van vele elementen en attributen van de XSL-FO taal wordt in detail behandeld. Zowel open source tools als XML Spy worden gebruikt voor de uitvoering van deze cursus.

De onderwerpen worden besproken aan de hand van presentatieslides. Demo's worden gebruikt om de behandelde concepten te verduidelijken. De theorie wordt afgewisseld met oefeningen.  

Doelgroep
Deze cursus is bedoeld voor developers die de opmaak van XML en de layout van documenten met XSL-FO willen leren.

Voorkennis
Om aan deze cursus deel te kunnen nemen is basis kennis van XML en HTML vereist. Ervaring met programmeren is bevordelijk voor een goede begripsvorming.

Duur
De duur van deze cursus is twee dagen.

Groepsgrootte
De maximale groepsgrootte bedraagt acht personen.

Certificaat
Na afloop van deze cursus ontvangt u een certificaat.

Inclusief
Cursusmateriaal en lunch.

 

XML - XSL Training