WordPress

WordPress is het meest populaire CMS-systeem om zelf vanaf het begin een website te bouwen, of om websites te onderhouden. WordPress is in 2003 gestart met slechts enkele gebruikers en is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste open source-projecten op het web.

De installatie is eenvoudig. Na de installatie kunt u de gewenste template kiezen die het uiterlijk bepaalt en meteen beginnen met het plaatsen van berichten en pagina's. WordPress geeft u de mogelijkheid om zonder programmeerkennis gebruik te maken van een zeer geavanceerd systeem met een professioneel uiterlijk, gratis of tegen zeer lage kosten.

WordPress is beschikbaar in de Nederlandse taal.

 

Tijdens de cursus Wordpress leert u in werken met Wordpress, 's werelds meest gebruikte source content management systeem. U leert hoe u een website met Wordpress opzet en hoe u alle basishandelingen verricht: van pagina's maken en berichten schrijven tot de instellingen om alles te laten werken zoals u dat wilt.

U begint bij de basis: een thema kiezen (dit bepaalt het uiterlijk van de site), een blog of een 'gewone' website maken, berichten en pagina's maken, een contactformulier plaatsen en plugins gebruiken voor extra funcionaliteit.

Na deze cursus kunt u een professionele website opzetten.

Doelgroep
Deze cursus is bestemd voor iedereen die met WordPress een website wil maken.

Voorkennis
Kunnen werken met de computer is voldoende voor het volgen van de cursus Wordpress. Gebruikservaring met een CMS is een pré.

Duur
De duur van deze cursus WordPress is een dag.

Groepsgrootte
De maximale groepsgrootte bedraagt acht personen.

Certificaat
Alle deelnemers ontvangen na afloop van de training een certificaat.

Inclusief
Alle cursusmaterialen en de lunch. 

 

Wordpress