Verandermanagement FastTrack

De wereld verandert voortdurend. Organisaties moeten steeds sneller op deze veranderingen kunnen inspelen. Dit vereist niet alleen een uitstekend projectmanagement, maar vraagt ook aandacht voor change management, oftewel verandermanagement.

De cursus Verandermanagement Fasttrack gaat in op de belangrijkste modellen, richtlijnen en principes op het gebied van verandermanagement. In deze training gaat u aan de slag met uw eigen casus en die van de medecursisten. Een flinke dosis praktijk dus en oefeningen die u de volgende dag al in de praktijk kunt brengen! Als onderdeel van de training legt u bovendien twee APMG-examens af, die u internationale erkende certificaten kunnen opleveren.   

De fasttrack combineert de Foundation- en Practitioner-training in één geïntegreerd programma en behandelt de theorie en het toepassen van de materie. Dit gebeurt bij voorkeur aan de hand van uw eigen casus en in gesprek met vakgenoten uit andere organisaties en branches. De training beoogt u effectiever te maken in het herkennen, begrijpen en omgaan met:

  • het individuele veranderproces;
  • het organisatieveranderproces;
  • communicatie en stakeholdermanagement in een verandertraject;
  • praktisch verandermanagement.

Bovendien bereidt de training u voor op het succesvol afleggen van het Change Management Foundation- en Practitioner-examen (hierbij is volgen van de lessen en het doen van het huiswerk noodzakelijk).

Doelgroep
U bent werkzaam als directielid, programmamanager, projectmanager, operationeel manager, portfoliomanager, verandermanager, change agent of adviseur in verandertrajecten. Voldoet u niet aan het profiel en heeft u wel interesse in deze trainingen? Wij adviseren u graag.

Voorkennis
Er is geen specifieke voorkennis vereist als voorkennis.

Duur
De duur van deze cursus is zes dagen.

Groepsgrootte
De maximale groepsgrootte bedraagt acht personen.

Certificaat
Na afloop van deze cursus kunt u deelnemen aan het Change Management Foundation- en Practitioner-examen.

Inclusief
Cursusmateriaal en lunch zijn bij de cursus inbegrepen. 

 

Accredited training is provided by Forsa advies, APMG-International Training Organisation.