VectorWorks 2D Basiscursus


VectorWorks is een CAD-softwareprogramma dat wordt gebruikt voor het tekenen, ontwerpen, presenteren en modeleren in 2D en 3D.

Specifieke doelgroepen voor VectorWorks zijn onder andere architecten, interieurontwerpers, interieurarchitecten, meubelmakers, decorbouwers en tuinarchitecten. Onze docenten hebben veel praktijkervaring met deze gebieden en kunnen hierdoor veel tips en trucs in de trainingen verwerken. U leert op deze manier hoe u VectorWorks effectief kunt inzetten binnen uw vakgebied en hoe u op korte termijn productief aan de slag kunt gaan.

In deze praktische VectorWorks 2D Basiscursus wordt een bestand (project) stap voor stap opgebouwd, zodat u na deze driedaagse basiscursus de kennis heeft om een project (interieurproject, architectuurproject, tuinproject, decors of meubels) geheel zelfstandig in VectorWorks uit te werken.

Door de kleine groepsgrootte (maximaal vijf deelnemers) is er ruimschoots de mogelijkheid om uw persoonlijke vragen in deze cursus te beantwoorden. Onze docent zal daarom (indien gewenst) voor aanvang van de cursus contact met u opnemen om de inhoud van de training door te spreken.

Het cursusmateriaal en de lunch zijn bij de cursus inbegrepen.

Doelgroep

De basiscursus VectorWorks 2D is bedoeld voor iedereen die met VectorWorks wil gaan werken of al met VectorWorks werkt en meer van dit programma wil leren kennen.

Voorkennis

Basiskennis van Windows of Apple is vereist voor het volgen van deze cursus.

Duur

De cursusduur is drie dagen.

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte bedraagt vijf deelnemers.

Certificaat

Alle deelnemers aan deze training ontvangen na afloop een certificaat.

Tijdens de VectorWorks 2D Basiscursus worden de volgende onderdelen op een praktijkgerichte manier behandeld, toegespitst op uw situatie:

  • basisprincipes van verschillende tekenmethodes: het tekenen van cirkels, lijnen, polygonen, polylijnen, numerieke invoer en muurgereedschap;
  • aansluiten van objecten, kennismaking met de smartcursor: het parametrisch en/of handmatig verplaatsen door middel van ‘snappen’;
  • roteren en verschalen: de diverse 2D-gereedschappen, selecties, maatvoering en schaal;
  • gebruik van symbolen, groepen, lagen, klassen, lijnarceringen, schakelpalet en vele andere praktische gereedschappen en methodes;
  • een groot aantal praktische ‘tips & tricks’.
Plaats Duur Data
Rotterdam - Van Cittersstraat 44b 3 dagen 6, 13 & 20 mei 2019 Inschrijven >
Rotterdam - Van Cittersstraat 44b 3 dagen 18, 25 juni & 2 juli 2019 Inschrijven >