TMAP Suite Test Manager


TMap Suite is dé standaardmethode op het gebied van gestructureerd testen. Organisaties hechten daarom steeds meer waarde aan het officiële EXIN-certificaat TMap Suite Test Manager. Met dit certificaat bewijst u namelijk dat u in staat bent om het testproces te plannen, te managen en te evalueren volgens TMap Suite.

Tijdens de driedaagse training TMAP Suite Test Manager krijgt de deelnemer inzicht in de TMAP-methode. Bij alle fasen van een systeemontwikkelingstraject zal de deelnemer in de praktijk te maken krijgen met testen.

In de eerste fasen maakt de deelnemer een globale testplanning en legt hierbij de basis voor testcasussen. We kijken ook naar de veranderingen in TMAP ten opzichte van de traditionele testaanpak. Aan het eind van deze training is de deelnemer in staat het examen met goede afloop af te leggen.

Examenonderwerpen
Examenonderwerpen zijn: mastertestplan, managen van het totale testproces, acceptatie- en systeemtesten, ontwikkeltesten en de ondersteunende processen.

Examendetails
Het examen bestaat uit 40 multiple-choicevragen, waarvan u er minimaal 26 goed moet beantwoorden om te slagen voor dit examen. De examenkosten (€ 195,-) zijn niet bij de cursus inbegrepen.

De training is inclusief cursusmateriaal en lunch.

Doelgroep

Deze cursus is met name bedoeld voor mensen die in de dagelijkse praktijk met testmanagement activiteiten bezig zijn.

Voorkennis

Voorkennis op het niveau van de module TMAP Suite Test Engineer wordt sterk aanbevolen. De cursus wordt gegeven op MBO-niveau.

Duur

De duur van de opleiding is drie dagen.

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte bedraagt acht personen.

Certificaat

Alle deelnemers ontvangen na afloop een certificaat. De examenkosten voor het officiële examen (€ 195,-) zijn niet bij de cursus inbegrepen.

Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • testvormen;
  • kosten van testen;
  • noodzaak van testen;
  • kwaliteitssystemen;
  • risico’s bij testen;
  • statisch & dynamisch testen;
  • beheersmaatregelen;
  • korte praktijkopdracht;
  • opstellen van een testplan.
Voor deze cursus zijn momenteel geen data gepland. Neem via onderstaand formulier contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.