Tableau – Basis


Tableau is Business Intelligence (BI) software waarmee u snel informatie kunt analyseren, visualiseren en delen. Met Tableau kunt u met enkele muisklikken dashboards bouwen en data-analyses uitvoeren.

Tijdens deze korte training Tableau – Basis maakt u in één dag uitgebreid kennis met deze efficiënte en gebruikersvriendelijke tool voor datavisualisatie en -analyse. U leert de krachtige basisfunctionaliteiten van Tableau kennen en hiermee in korte tijd effectieve analyses en visualisaties uit te voeren.

De cursus start met een overzicht van functionaliteiten van Tableau en de beschikbare varianten. Deze komen kort aan de orde om u een indruk te geven van de mogelijkheden binnen Tableau. Vervolgens leert u om met Tableau analyses en visualisaties uit te voeren.

De cursus is bedoeld om kennis te maken met de basisfunctionaliteiten van Tableau en heeft niet als doel het programma in zijn geheel te behandelen. De opzet van de training is om de nodige kennis te ontwikkelen, zodat u zelfstandig met Tableau aan de slag kunt gaan.

U krijgt de gelegenheid om een aantal opdrachten uit te voeren. Zo kunt u zelf ervaring opdoen met het bouwen van analyses en visualisaties.

Doelgroep

Deze cursus is bestemd voor iedereen die zich bezighoudt of gaat houden met het uitvoeren van analysis en visualisaties op basis van Tableau.

Voorkennis

Er is geen vereiste voorkennis om aan de training Tableau - Basis deel te nemen. Wél is het een pre wanneer u kennis heeft van Business Intelligence concepten.

Duur

De duur van deze cursus is een dag.

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte bedraagt acht deelnemers.

Certificaat

Na afloop van de cursus Tableau - Basis ontvangen alle deelnemers een certificaat.

In de cursus Tableau – Basis worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • wat is Tableau;
  • tableau varianten;
  • verbinding maken met data;
  • Tableau Workspace;
  • Tableau Visuals;
  • analyse van geografische data;
  • analyse: sorteren, groeperen, filteren, pivoting, drilling;
  • calculaties;
  • dashboards.
Plaats Duur Data
Zwolle - Telfordstraat 51 1 dag 17 mei 2019 Inschrijven >
Nieuwegein - Iepenhoeve 39 1 dag 11 juli 2019 Inschrijven >
Nieuwegein - Iepenhoeve 39 1 dag 26 september 2019 Inschrijven >
Zwolle - Telfordstraat 51 1 dag 22 november 2019 Inschrijven >