Symfony Framework Programmeren

Symfony is een PHP-framework, dat met name geschikt is voor het bouwen van grote applicaties en websites. Zowel bij front-end als bij back-end ontwikkeling kan Symphony worden ingezet.

Tijdens de cursus Symfony Framework Programmeren leert u moderne PHP-applicaties bouwen met het state of the art Symfony Framework. Symfony heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een van de meest populaire PHP-frameworks. Dit is te danken aan het gebruiksgemak, de goede performance, het dependency injection mechanisme en de rechtstreeks inzetbare componenten.

In de cursus leert u Symfony te installeren en een omgeving te prepareren voor applicatie-ontwikkeling. Aan de orde komen Symfony's routing architecture, het opvangen van requests en het genereren van responses. Hierbij wordt ook aandacht besteed aan de Twig templates en template inheritance. Vervolgens wordt ingegaan op de Doctrine Object Relational Mapping implementatie, waarmee PHP classes en hun relaties worden opgeslagen in de database.

Symfony biedt veel faciliteiten voor Forms en ook deze worden uitgebreid besproken. Hierbij komt tevens form validatie aan de orde. Vervolgens wordt ingegaan op service classes, de service architecture en het registreren van services bij de container. Eveneens wordt ingegaan op de security faciliteiten die Symfony te bieden heeft, zoals authentication en authorization met de User Entity class. Verder komen gevanceerde onderwerpen zoals de kernel van Symfony, het ingrijpen op de routering en de implementatie van dependency injection aan bod. Ten slotte is er aandacht voor de creatie van een Rest API met Symfony. Aan het eind van de cursus heeft u een uitgebreide cases study met Symfony doorlopen en bent u in staat robuste Web applicaties met Symfony maken.

De theorie wordt behandeld aan de hand van presentatie slides. De concepten worden toegelicht met demo's. De theorie wordt afgewisseld met oefeningen.

Doelgroep
Deze cursus is bedoeld voor PHP developers die robuuste en onderhoudbare webapplications willen ontwikkelen met het Symfony PHP Framework.

Voorkennis
Ervaring met PHP Programmeren en objectgeoriënteerd programmeren met PHP is vereist om aan deze cursus te kunnen deelnemen.

Duur
De duur van deze cursus is vier dagen.

Groepsgrootte
De maximale groepsgrootte bedraagt acht deelnemers.

Certificaat
De deelnemers krijgen na het goed doorlopen van de cursus een officieel certificaat Symfony Framework Programming.

Inclusief
Lunch en alle cursusmaterialen.