SolidWorks - Simulation

SolidWorks is in de wereld van de productontwikkeling een veelgebruikt 3D CAD-programma. Met SolidWorks kunt u in 3D onderdelen en samenstellingen ontwerpen en uw 2D-productietekeningen genereren. SolidWorks is speciaal ontwikkeld voor het Windows-platform. Onder andere hierdoor zijn de krachtige mogelijkheden eenvoudig te gebruiken.

CLS Trainingen heeft een groot aanbod cursussen in SolidWorks. 

SolidWorks Simulation biedt u een serie volledig geïntegreerde analyse-tools, waarmee u eenvoudig meerdere 'what if'-scenario's kunt uitproberen en uw ontwerp in SolidWorks kunt optimaliseren. Met deze hulpprogramma's kunt u uw ontwerpen testen onder realistische omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan thermische berekeningen, verschillende spanningen en frequenties of deformaties. Deze simulaties worden razendsnel berekend, met als voordeel dat u uw aanpassingen in zeer korte tijd kunt doorvoeren. Op deze manier worden de productkwaliteit verbeterd en de kosten verlaagd.

In deze training leert u een 'study' maken van uw ontwerp. In deze 'study' worden de randvoorwaarden, zoals belastingen en opleggingen, aangebracht om een FEM-analyse te kunnen uitvoeren. Belangrijke onderdelen hiervoor, zoals de user interface, materiaaldata, meshing en resultaatplots, worden in deze training behandeld.

Doelgroep
Deze cursus is bedoeld voor iedereen die zijn of haar ontwerp in SolidWorks met de volledig geïntegreerde analyse-tools wil leren optimaliseren.

Voorkennis
Basiskennis van SolidWorks is vereist.

Duur
De cursusduur is drie dagen.

Groepsgrootte
Maximaal zes deelnemers

Certificaat
Alle deelnemers aan deze cursus ontvangen een certificaat.

Inclusief
Cursusmateriaal en lunch. 

 

SolidWorks cursus en training