SolidWorks PhotoView


SolidWorks is in de wereld van de productontwikkeling een veelgebruikt 3D CAD-programma. Met SolidWorks kunt u in 3D onderdelen en samenstellingen ontwerpen en uw 2D-productietekeningen genereren. SolidWorks is speciaal ontwikkeld voor het Windows-platform. Onder andere hierdoor zijn de krachtige mogelijkheden eenvoudig te gebruiken.

CLS Trainingen heeft een groot aanbod cursussen in SolidWorks.

Tijdens de cursus SolidWorks PhotoView leert u hoe u uw ontwerp met renderings effectief kunt visualiseren. Hierbij gaan we in op methodes om tot een rendering te komen, materiaalbibliotheken aan te leggen en overwegingen te maken ten behoeve van de gewenste output. Na de training bent u in staat om op een gestructureerde manier renderings van uw ontwerp te publiceren.

Met het volledig in SolidWorks Professional en Premium geïntegreerde PhotoView kunnen gebruikers van SolidWorks fotorealistische afbeeldingen creëren, die niet onderdoen voor afbeeldingen die worden gemaakt met andere software-pakketten. Met PhotoWorks kunt u diverse lichtbronnen en hun eigenschappen instellen, zorgen voor schaduweffecten en spiegelingen, alsmede logo’s en andere materiaaleffecten toekennen, zoals ruwheid, matheid, etc. Ook is het mogelijk om uw eigen materialenbibliotheek aan te leggen.

U kunt met PhotoView uw 3D-ontwerp visualiseren zonder tijdrovende schaalmodellen of prototypes te bouwen. Deze rendering-software wordt veel gebruikt om de verkoop- en marketingafdelingen te ondersteunen. U kunt zo uw ontwerpbedoelingen duidelijk maken aan uw management en klanten.

Het cursusmateriaal en de lunch zijn bij de cursus inbegrepen.

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor gebruikers van SolidWorks die met PhotoView fotorealistische afbeeldingen willen leren creëren.

Voorkennis

Basiskennis van SolidWorks is vereist.

Duur

De cursusduur is een dag.

Groepsgrootte

Maximaal zes deelnemers.

Certificaat

Alle deelnemers aan deze cursus ontvangen na afloop een certificaat.

Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen uitgebreid aan de orde:

  • wat is fotorealistisch renderen;
  • hoe maak ik een rendering in photoview;
  • het aanbrengen van (zelfgemaakte) appearances;
  • mapping van appearances;
  • het toepassen van ‘decals’ (stickers);
  • het gebruik van camera’s;
  • output opties;
  • scènes en belichting;
  • background versus environment.
Voor deze cursus zijn momenteel geen data gepland. Neem via onderstaand formulier contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.