Scrum met Jira


Scrum is een bekende methodiek voor het ontwikkelen van software. Hierbij wordt veelvuldig gebruik gemaakt van tools ter ondersteuning van de scrumprocessen. JIRA wordt als tool veel gebruikt in bedrijven en heeft zich specifiek ontwikkeld als een tool ter ondersteuning van het Agile software-ontwikkelingsproces. De mogelijkheden binnen JIRA zijn eindeloos. Leer hoe u de tool JIRA zo optimaal mogelijk kunt inzetten binnen uw eigen organisatie.

De cursus Scrum met Jira is zeer praktisch; u gaat zelf aan de slag met de JIRA-software. Aan de hand van een praktische case worden alle aspecten van het scrumproces doorlopen en er wordt gekeken hoe JIRA dit proces kan ondersteunen. Tijdens de cursus is er voldoende ruimte om vragen te stellen en zelf te experimenteren met JIRA. Aan de hand van praktijkvoorbeelden licht onze docent de theorie toe.

De basiskennis van JIRA wordt geleerd, met de focus op scrum en hoe een bedrijf Agile-projecten kan beheren in JIRA. Er wordt naar JIRA gekeken vanuit de rol van product owner, scrum master en ontwikkelteam. Onderwerpen als een algemeen overzicht van scrum, het creëren en configureren van een scrum board, management van de backlog en het plannen en onderhouden van een sprint passeren de review. Afsluitend wordt ingegaan op dashboard en de rapportagemogelijkheden van JIRA.

Tijdens de cursus worden hand-outs en oefeningen uitgereikt. De training is interactief van opzet, met veel ruimte voor het stellen van vragen en het inbrengen van voorbeelden uit de eigen praktijk. Na de training bent u in staat om zelf een JIRA-project te beheren.

Het cursusmateriaal en de lunch zijn bij de cursus inbegrepen.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor ontwikkelaars, Agile-coaches, Scrum Masters, teamleiders, projectmanagers en product owners. Daarnaast is de cursus bestemd voor iedereen die JIRA-software gebruikt om zijn Agile-ontwikkelingen te managen.

Voorkennis

Er is geen specifieke voorkennis vereist. Wel wordt aangeraden dat de deelnemer beschikt over enige kennis van scrum.

Duur

De duur van deze cursus is een dag.

Groepsgrootte

De groepsgrootte bedraagt maximaal twaalf personen.

Certificaat

Na afloop van deze training ontvangt u een certificaat.

Tijdens deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • bekend raken met de administratieve elementen van JIRA;
  • bekend raken met scrumprojecten in JIRA;
  • begrip krijgen van hoe u Agile Boards kunt maken, de backlog kunt managen en leren werken met sprints en rapporten;
  • leren hoe u antwoord kunt vinden op algemene en minder algemene vragen;
  • ervaren hoe JIRA u kan ondersteunen binnen uw eigen ontwikkelomgeving en bedrijf.
Voor deze cursus zijn momenteel geen data gepland. Neem via onderstaand formulier contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.