QGIS - Introductie

Geografische Informatie Systemen (GIS) zijn een tak van de ICT die zich momenteel razendsnel ontwikkelen. Geografische Informatie Systemen worden langzaam aan steeds meer gemeengoed. Organisaties in diverse branches ontdekken de kracht van geografische systemen en zijn bezig met het inwinnen, bijhouden en analyseren van geografische gegevens.

Tijdens de eendaagse training QGIS geven wij u een overzicht van de mogelijkheden die het Open Source-pakket QGIS (Quantum GIS) u biedt. Daarnaast gaan wij tjdens deze cursus QGIS vergelijken met enkele andere bekende (commerciële) pakketten die in de GIS-wereld veel worden gebruikt. QGIS is een krachtige dekstop oplossing om uw geoinformatie te ontsluiten zonder een kostbare licentie. 

De doelstelling van deze training QGIS is om de deelnemers kennis te laten maken met de functionaliteit en gebruikersinterface van QGIS, zodat zij na afloop van deze cursusdag een zinvolle vergelijking kunnen maken met hun vertrouwde GIS-software. Voor een gedetailleerde omschrijving van de inhoud kunt u het tablad Inhoud bekijken.

Doelgroep
Deze cursus is bestemd voor GIS-gebruikers die willen kennismaken met de mogelijkheden van QGIS als mogelijk alternatief voor hun huidige GIS-licenties.

Voorkennis
Voor het volgen van deze cursus is geen specifieke voorkennis vereist.

Duur
De duur van deze training is een dag.

Groepsgrootte
De maximale groepsgrootte bedraagt acht personen.

Certificaat
Alle deelnemers ontvangen na afloop van deze training een certificaat.

Inclusief
Het cursusmateriaal en de lunch zijn bij de cursus inbegrepen.

 

Quantum GIS (QGIS)