Python Programmeren (voor beginnende programmeurs)

Python is een programmeertaal die op vele fronten inzetbaar is. De programmeertaal wordt op veel plaatsen gebruikt: in scripts ten behoeve van systeembeheer, als makkelijke taal voor het bouwen van portable grafische user interfaces, bij webapplicaties, enz. De installatieprogrammatuur van vele Linux-implementaties, waaronder RedHat, is bijvoorbeeld gebouwd met Python.

Python onderscheidt zich van andere (scripting)talen, doordat het van de grond af aan al als objectgeoriënteerde taal is opgezet. Daarbij beschikt de taal over een grote standaardbibliotheek, waarop u verder kunt bouwen. Mede hierdoor leent Python zich erg goed om snel applicaties te bouwen (Rapid Application Development).

Tijdens de cursus Programmeren met Python (voor beginnende programmeurs) leert u alle essentiële aspecten van het programmeren in de objectgeoriënteerde scripttaal Python. Python is een taal die veel wordt gebruikt voor installatiescripts en prototypes van grote applicaties. U leert tijdens de training de syntaxis van deze programmeertaal en u leert werken met de uitgebreide bibliotheek, die standaard in Python aanwezig is. 

Deze cursus komt in grote lijnen overeen met onze driedaagse training Programmeren met Python. Het verschil is, dat u voor de driedaagse training ervaring moet hebben met programmeren; het maakt daarbij niet uit met welke taal u de ervaring heeft opgedaan. Voor deze training is het hebben van programmeerervaring niet verplicht. 

Doelgroep
Deze cursus is bestemd voor developers en systeembeheerders die willen leren programmeren in Python en andere personen die Python-code willen begrijpen.

Voorkennis
Kennis en ervaring met programmeren is niet strikt noodzakelijk om deel te nemen aan deze cursus. 

Duur
De duur van deze cursus is vier dagen.

Certificaat
De deelnemers krijgen na het goed doorlopen van de cursus het certificaat Python Programmeren.

Inclusief
Het cursusmateriaal en de lunch zijn bij de cursusprijs inbegrepen.

 

Python training cursus