Python Programmeren

Python is een programmeertaal die op vele fronten inzetbaar is. De programmeertaal wordt op veel plaatsen gebruikt in scripts ten behoeve van systeembeheer, als makkelijke taal voor het bouwen van portable grafische user interfaces, bij webapplicaties, enz. De installatieprogrammatuur van vele Linux-implementaties, waaronder RedHat, is bijvoorbeeld gebouwd met Python.

Python onderscheidt zich van andere (scripting) talen, doordat het van de grond af aan al als object-georiënteerde taal is opgezet. Daarbij beschikt de taal over een grote standaardbibliotheek, waarop u verder kunt bouwen. Mede hierdoor leent Python zich erg goed om snel applicaties te bouwen (Rapid Application Development).

De cursus Python Programmeren behandelt de verschillende aspecten van het programmeren in Python. Tijdens deze training leert u de syntax van de taal en u leert omgaan met de uitgebreide Python-standaardbibliotheek, waardoor u niet zelf opnieuw het wiel hoeft uit te vinden en snel complexere programma's kunt bouwen. Daarnaast komen tijdens deze opleiding de programmeerconstructies, de datatypes en de object-georiënteerde programmeerstijl die veel in Python worden gebruikt aan de orde. Deze onderwerpen worden, onder begeleiding van de docent, uitgebreid in de praktijk geoefend. Na afloop van de cursus kunt u zelfstandig een Python-programma schrijven, of samen met anderen Python-programmatuur schrijven.

Deze cursus bieden wij ook aan in de Engelse taal.

Doelgroep
Deze cursus is bestemd voor ervaren programmeurs, die zich de veelzijdige taal Python eigen willen maken.

Voorkennis
Voor het volgen van de cursus is programmeerervaring vereist. Het maakt daarbij niet uit of u ervaring heeft opgedaan met een taal die gecompileerd wordt (zoals C, Pascal of Java), of met een scriptingtaal (sh, awk). Belangrijk is vooral dat u in staat bent om op algoritmisch niveau een probleem aan te pakken. Praktische ervaring met objectgeoriënteerde talen is niet noodzakelijk, maar zeker een pré. Wanneer u geen programmeerervaring heeft, verwijzen wij u graag naar onze cursus Python voor beginnende programmeurs.

Duur
De duur van deze cursus is drie dagen.

Groepsgrootte
De maximale groepsgrootte bedraagt acht personen.

Certificaat
Alle deelnemers ontvangen na afloop van de training een certificaat.

Inclusief
Het cursusmateriaal en de lunch zijn bij de cursus inbegrepen.

 

Python