Publisher


Met Microsoft Publisher maakt u eenvoudig nieuwsbrieven, folders, websites, mailings en andere soorten publicaties. Het ontwerpprogramma bevat veel ingebouwde sjablonen, die u kunt gebruiken als uitgangspunt voor uw ontwerp. In deze voorbeeldsjablonen staan plaatsvervangers voor tekst en afbeeldingen. Deze kunt u snel en makkelijk door eigen inhoud vervangen. Het is tevens mogelijk om met een ’leeg blad’ te beginnen en een eigen stijl samen te stellen.

Tijdens de cursus Publisher leert u stap voor stap de mogelijkheden van Microsoft Publisher kennen. Aan de hand van praktische oefeningen leert u professioneel ogende publicaties en websites maken.

U leert werken met ontwerpsets en opmaakprofielen. U leert hoe u tekst en afbeeldingen invoegt en naar uw wensen instelt en hoe u een catalogus maakt. U kunt bijvoorbeeld een catalogus per e-mail aan uw klanten sturen door de adresgegevens van de ontvangers uit een extern bestand op te nemen. Ten slotte leert u waar u hulp kunt krijgen en waar u nog meer sjablonen en andere hulpmiddelen kunt vinden.

Na afloop van deze cursus Publisher biedt het programma u nog maar weinig geheimen.

Het cursusmateriaal is bij de cursus inbegrepen. Dit door ons ontwikkelde cursusmateriaal is na afloop van de training uitstekend geschikt als naslagwerk.

Doelgroep

Deze cursus is bestemd voor iedereen die met MS Publisher publicaties wil gaan maken.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Duur

De cursusduur is een dag (twee dagdelen van drie uur).

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte bedraagt acht personen.

Certificaat

Alle deelnemers aan de cursus Publisher ontvangen na afloop van de training een certificaat.

In deze cursus komen in ieder geval de volgende onderwerpen aan de orde:

  • basistechnieken: het invoegen, verplaatsen en verwijderen van (dubbele) pagina’s, het maken en gebruiken van basispagina’s, alsmede het werken met marges, rasterhulplijnen, basishulplijnen en liniaalhulplijnen;
  • sjablonen: het maken van nieuwsbrieven, folders, spandoeken, etc.;
  • werken met tekstvakken: tekstvakken maken, verplaatsen, opmaken en koppelen, tekst importeren, tekst in autovormen plaatsen, tekstterugloop en werken met kolommen;
  • alinea’s en tekst opmaken: uitlijnen, regelafstand, regel- en alinea-einden, stijlen en opsommingen;
  • objecten en afbeeldingen: bewerken, comprimeren, watermerk maken en de ontwerpgalerie;
  • e-mail: een e-mailnieuwsbrief maken, hyperlinks maken, afbeeldingen koppelen of insluiten en de nieuwsbrief personaliseren.

Afhankelijk van de versie van MS Publisher waarmee wordt gewerkt, kan de inhoud van de cursus afwijken.

Voor deze cursus zijn momenteel geen data gepland. Neem via onderstaand formulier contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.