Programmeren in Word met VBA

Bent u al goed thuis in Word, maar loopt u toch tegen de grenzen aan? Dan is dit het moment dat u een kijkje moet gaan nemen in de wereld van het programmeren in VBA (Visual Basic for Applications). Let op: VBA is geen Visual Basic, maar Visual Basic for Applications. VBA wordt alleen gebruikt in combinatie met Office-programma’s zoals MS Excel, MS Word of MS Access.

In de cursus VBA - Programmeren in Word leert u hoe u binnen MS Word uw werkomgeving efficiënt en gebruikersvriendelijk kunt inrichten. U kunt hierbij denken aan zaken zoals eigen dialoogvensters, dynamische menu's en werkbalken. De aanpassingen die u heeft leren maken, gaan veel verder dan de standaardoplossingen die Word biedt. U kunt na deze VBA-cursus sjablonen maken en onderhouden, die volledig zijn toegespitst op uw huisstijl.

Voorafgaand aan deze cursus zal een van onze VBA-docenten telefonisch contact opnemen om uw wensen met betrekking tot de inhoud, duur, etc. van deze cursus te bespreken.

Doelgroep
Wanneer u in uw organisatie te maken krijgt met de ontwikkeling en het onderhoud van de huisstijl binnen MS Word, is dit voor u de juiste cursus.

Voorkennis
De deelnemers dienen gevorderde kennis van Word te hebben. Twijfelt u over dit laatste, neemt u dan contact met ons op. Onze docenten kunnen u adviseren.

Duur
Afhankelijk van de voorkennis op het gebied van VBA en uw wensen met betrekking tot de inhoud is de duur van deze training twee of drie dagen.

Groepsgrootte
De maximale groepsgrootte bedraagt acht personen.

Certificaat
Alle deelnemers aan deze cursus ontvangen na afloop van de training een certificaat.

Inclusief
Cursusboek. 

 

VBA voor Word