Programmeren in MS Office met VBA - Inleiding

Bent u al goed thuis in de Office-programma’s? Weet u al hoe u macro’s kunt maken, maar loopt u tegen de grenzen aan? Dan is dit het moment dat u een kijkje moet gaan nemen in de wereld van het programmeren in VBA (Visual Basic for Applications). Let op: VBA is geen Visual Basic, maar Visual Basic for Applications. VBA wordt alleen gebruikt in combinatie met Office-programma’s zoals MS Excel, MS Word of MS Access.

CLS heeft, naast een algemene cursus VBA, diverse trainingen die gericht zijn op Access, Excel en Word.

Deze cursus Programmeren in MS Office met VBA is een algemene inleiding voor het programmeren in VBA. Gedurende deze cursus raakt de cursist vertrouwd met de basisconcepten van VBA, de programmeeromgeving voor de Office-programma’s Word, Excel en Access. De cursus kan ook gebruikt worden ter voorbereiding op de specifieke VBA-trainingen, Visual Basic of andere programmeeromgevingen. Na deze cursus VBA kunt u met behulp van de programmeertaal VBA de Office-applicaties aanpassen aan uw wensen.

Onderwerpen die onder andere aan bod zullen komen, zijn: stappen in applicatieontwikkeling, programmacode bekijken, wizards nader bekijken, schrijven van programmacode, programmafouten, veelgebruikte functies, bestanden converteren of importeren en gegevens uitwisselen met Excel.

Doelgroep
Deze cursus is bestemd voor iedereen die wil gaan programmeren in VBA.

Voorkennis
De deelnemers dienen kennis van Word en Excel te hebben op gevorderd niveau.
Twijfelt u over dit laatste, neemt u dan contact met ons op. Onze docenten kunnen u adviseren.

Duur
De duur van deze cursus is twee dagen.

Groepsgrootte
De maximale groepsgrootte bedraagt acht personen.

Certificaat
Alle deelnemers aan deze cursus ontvangen na afloop van de training een certificaat.

Inclusief
Cursusboek.

 

Office VBA Programmeren