VBA Programmeren in Excel - Basis

Visual Basic for Applications (kortweg VBA) is de programmeertaal voor Microsoft Office. VBA kan het werken met Excel veel gemakkelijker maken en bovendien kunt u dankzij VBA gebruik maken van functionaliteit die u niet met behulp van de menu's kunt benaderen. Wanneer u gewend bent aan het gebruik van VBA, zult u zich afvragen hoe u ooit zonder heeft gekund.

Tijdens de cursus Programmeren in Excel met VBA - Basis leert u macro's in applicaties maken, de basisprincipes van programmeren zoals statements, functies, variabelen, condities, loops, debugging en error afhandeling. Met het volgen van deze cursus bespaart u tijd met uw dagelijkse werkzaamheden. 

De training wordt klassikaal gegeven. U gaat samen met de docent door de vele mogelijkheden die VBA u te bieden heeft. Het is ook mogelijk om deze training als een maatwerktraining bij u op locatie te organiseren. Dit is bij twee deelnemers zelfs een goedkopere optie. Voorafgaand aan deze cursus zal een van onze VBA-docenten telefonisch contact opnemen om uw wensen met betrekking tot de inhoud van deze maatwerkcursus te bespreken. 

Doelgroep
De training is bedoeld voor diegenen, die niet genoeg hebben aan de standaardfunctionaliteit van Excel en dus hun eigen functionaliteit willen maken.

Voorkennis
De deelnemers dienen gevorderde kennis van Excel te hebben. Twijfelt u over dit laatste, neemt u dan contact met ons op. Onze docenten kunnen u adviseren.

Duur
De duur van deze training is twee dagen.

Groepsgrootte
De maximale groepsgrootte bedraagt zes cursisten.

Certificaat
Alle deelnemers aan deze cursus VBA krijgen na afloop een certificaat.

Inclusief
Cursusboek en lunch.

 

VBA Programmeren in Excel