Programmeren in C

De taal C is van oorsprong samen met UNIX ontwikkeld. In de jaren tachtig bleek C ook buiten de UNIX-omgeving aan te slaan. Er is dan ook sinds 1989 een ISO/ANSI-standaard, die in 1999 volledig herzien werd. De standaard bevat ook een definitie van de bij C behorende functiebibliotheken.

C-compilers zijn inmiddels beschikbaar voor een groot aantal computers en operating systems. Toepassingen vindt men op velerlei gebied: administratief, commercieel en technisch. Programma's die op de juiste manier in C geschreven zijn, garanderen een hoge mate van overdraagbaarheid tussen computers.

De cursus Programmeren in C behandelt de verschillende aspecten van het programmeren in de taal C. U leert tijdens deze cursus de syntax van de taal en u leert omgaan met de standaardbibliotheek, waarmee u vanuit een programma allerlei veel voorkomende taken voor u kunt laten verrichten. Alle theorie wordt, onder begeleiding van de docent, uitgebreid in de praktijk geoefend.

Na afloop van de cursus kunt u zelfstandig een C-programma schrijven, of samen met anderen C-programmatuur schrijven.

Doelgroep
Deze opleiding is bestemd voor gebruikers of programmeurs die willen gaan programmeren in de taal C, op ieder willekeurig platform (Linux/UNIX, Windows, enz.).

Voorkennis
Voor deze cursus is pogrammeerervaring in een (andere) hogere gestructureerde programmeertaal noodzakelijk. Wanneer u nog geen programmeerervaring heeft, kunt deze kennis verkrijgen met door eerst de cursus Leren programmeren te volgen.

Duur
De duur van deze cursus is vier dagen.

Groepsgrootte
De maximale groepsgrootte bedraagt acht personen.

Certificaat
Alle deelnemers ontvangen na afloop van de training een certificaat.

Inclusief
Cursusmateriaal en lunch.

Programmeren in C