Programmeren in Access met VBA

Microsoft Access is waarschijnlijk het populairste databaseprogramma voor op de werkplek. Met Access kunt u snel een goede (relationele) database maken en met de standaardfunctionaliteiten in Access kunt u ver komen. Vroeger of later loopt u echter tegen de grenzen van dit programma aan. Om verder te komen en uw eigen functionaliteiten te kunnen bouwen heeft u de programmeertaal VBA nodig. 

Gedurende de training Programmeren in Access met VBA raakt de deelnemer vertrouwd met het programmeren met Visual Basic for Applications (VBA) binnen Microsoft Access. De nadruk ligt op het begrip van de specifieke objecten (bibliotheek) van Access, waardoor u leert hoe u Access precies kunt aansturen vanuit uw eigen VBA-programmacode (macro’s). U leert in deze cursus onder andere hoe u uw eigen dialoogvensters, invoegtoepassingen (add-ins), functies en menu’s maakt. Tijdens deze intensieve training is voldoende ruimte om uw specifieke wensen te behandelen. 

Deze training in VBA wordt klassikaal gegeven. De docent leidt u langs de vele mogelijkheden van deze programmeertaal.

Wanneer u deze training samen met een of meerdere collega's wilt volgen, is het mogelijk om deze opleiding als een maatwerkcursus bij u op locatie te organiseren. Dit is bij twee deelnemers zelfs een goedkopere optie dan de klassikale training.

Doelgroep
De training is bedoeld voor iedereen die zich verder wil bekwamen in het programmeren met VBA voor Access, met als doel krachtige functionaliteit toe te voegen aan de Access-omgeving en veelvoorkomende taken te automatiseren.

Voorkennis
De deelnemers dienen een (relationele) database in Access te kunnen maken.

Duur
Afhankelijk van de voorkennis op het gebied van VBA en uw wensen met betrekking tot de inhoud is de duur van deze training twee of drie dagen.

Groepsgrootte
De maximale groepsgrootte bedraagt zes deelnemers.

Certificaat
Alle deelnemers ontvangen na afloop van deze training een certificaat. 


Inclusief
Cursusboek en lunch.

 

VBA programmeren in Access