Professional Scrum Master II – PSM II


Scrum is een van de bekendste Agile-methodieken om snel en efficiënt in teamverband te werken. Steeds meer bedrijven zien de waarde van Agile-werken in en willen deze manier van werken implementeren in hun organisatie. Maar hoe pak je dit aan? En wat houdt het eigenlijk precies in?

Wilt u de volgende stap zetten in uw rol als Scrum Master? De cursus Professional Scrum Master II (PSM II) is het vervolg op de cursus Professional Scrum Master (PSM) en bereidt u voor op het Professional Scrum Master II (PSM II)-examen.

De cursus Professional Scrum Master (PSM II) is een tweedaagse training, die de principes en (empirische) procestheorie die het Scrum-raamwerk ondersteunen onderbouwt. De rol van de Scrum Master hierin wordt uitvoerig besproken. Deze training is een combinatie van instructie en op teams gebaseerde oefeningen.

U leert wat de kern vormt van de Scrum- en Agile-beweging. Deze training is daarom interactief van opzet, waarbij er veel kennis, ervaring en ideeën tussen zowel de trainers als de deelnemers worden uitgewisseld.

Naast een optimale voorbereiding op het examen is er ook veel oog voor toepassing in de eigen praktijk. Tijdens de training wordt het behandelen van de theorie aan de hand van voorbeelden zoveel mogelijk afgewisseld met diverse praktijkgerichte opdrachten en oefeningen.

De training richt zich op alle aspecten van het Scrum-framework en specifiek op de rol als Scrum Master. De training bereidt voor op het officieel erkende examen Professional Scrum Master II (PSM II), dat bij Scrum.org kan worden afgelegd.

Bij de training ontvangt u toegang tot onze electronische leeromgeving. Hier vind je al het benodigde cursusmateriaal.

Het cursusmateriaal is bij de cursus inbegrepen.

Examen
De training bereidt voor op het officieel erkende examen Professional Scrum Master II (PSM II) dat bij Scrum.org kan worden afgelegd. De kosten voor het examen zijn niet in de prijs inbegrepen.

 

Doelgroep

De training is bestemd voor personen die zich willen certificeren als gevorderd Professional Scrum Master II (PSM II) en/of deze rol binnen een organisatie willen gaan vervullen.

Voorkennis

Voor de training Professional Scrum Master II (PSM II) dien je gecertificeerd Scrum Master (PSM I) te zijn via Scrum.org.

Duur

De duur van de training is twee dagen. 

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte bedraagt tien personen.

Tijdens deze gevorderde training komen vraagstukken, zoals als het coachen van het team, de Product Owner en de organisatie aan bod. Na het volgen van de training heeft u:

  • de vaardigheden om van Scrum Master naar Agile-coach te groeien;
  • practices en handvatten voor effectief backlog management;
  • geleerd hoe om te gaan met weerstand binnen het team en de organisatie;
  • geleerd welke organisatie- en cultuurmodellen bijdragen aan het effectief uitdragen van Agile werken;
  • geleerd hoe u het team, de Product Owner en de organisatie beter kunt coachen;
  • meer body ontwikkeld om nog meer businesswaarde uit de teams te genereren;
  • concrete antwoorden op de zwaarste cases.
Plaats Duur Data
Nieuwegein - Iepenhoeve 39 2 dagen 11 & 12 juli 2019 Inschrijven >