PRINCE2 Practitioner (e-learning - Engelstalig)

PRINCE2® is inmiddels voor elke professionele projectmanager een onmisbaar stuk gereedschap. PRINCE2 is een methode die transparantie en een gestructureerd verloop van uw project bevordert en daarmee de kans van slagen van het project vergroot. Bovendien zijn de internationaal erkende PRINCE2-certificaten vaak een randvoorwaarde om in aanmerking te komen voor projectmanagementopdrachten.

PRINCE2 kan u ondersteunen in het succesvol voorbereiden, uitvoeren en afsluiten van uw projecten. In de PRINCE2-projectmanagementmethodiek vindt u 'best practices' ten aanzien van de te gebruiken documenten c.q. rapportages en plannen, een effectieve rolverdeling binnen het project, gestructureerde processtappen, slimme technieken en allerlei instrumenten.

Een misverstand is dat PRINCE2 alleen voor ICT-projecten geschikt zou zijn; PRINCE2 is geschikt voor het projectmanagement in allerlei projecten. Daarbij is PRINCE2 geschikt voor kleine en grote projecten, voor overheidsprojecten en commerciële projecten.

PRINCE2® is a registered trade mark of Axelos.

De cursus PRINCE2 Practitioner is een vervolgtraining op de cursus PRINCE2 Foundation. De nadruk ligt in de PRINCE2 Practitioner op het zelf kunnen toepassen van de methodiek en het kunnen analyseren en oplossen van problemen aan de hand van de methodiek. U leert in deze cursus:

  • een projectorganisatie en bijbehorende rollen inrichten volgens PRINCE2;
  • de procesgerichte benadering van de PRINCE2-methodiek gebruiken;
  • risico’s in een project identificeren en managen en de randvoorwaarden creëren voor het succes van uw project;
  • een resultaatgerichte planning maken op basis van PRINCE2;
  • complexe projecten starten, bewaken, bijsturen en afronden aan de hand van PRINCE2;
  • effectief omgaan met een project in een continu veranderende omgeving en de daarmee veranderende business case zichtbaar en bespreekbaar maken.

Tijdens de cursus wordt u gedegen voorbereid op het examen PRINCE2 Practitioner.

Deze Engelstalige e-learning cursus betreft zelfstudie, waarbij u zelf kunt bepalen wat, waar, wanneer en hoe snel u wilt leren. Dit vraagt wel enige zelfdiscipline. Het e-learning pakket bestaat uit een hoogwaardige video-instructie van de gehele lesstof. Deze video-instructie geeft de beleving van het klaslokaal, maar dan thuis. De duur van de video-instructie is langer dan de duur van een klassikale training. U krijgt dus meer uitleg. Al onze e-learningcursussen worden gevolgd vanuit ons digitale leerplein. Hierin krijgt u veel extra functionaliteit, zoals een virtuele labomgeving (tegen meerprijs), kennisassessment, oefenexamens, de e-coach, contact met een docent, het forum met medecursisten, enz.  Kortom: veel begeleiding om van uw cursus een succes te maken. Deze leervorm is een volwaardig alternatief voor klassikaal trainen. Gezien de kwaliteit geven wij een slagingsgarantie af. Niet geslaagd, geld terug! 

Doelgroep
Deze cursus is bestemd voor personen die de PRINCE2 Foundation-training hebben gevolgd en deze kennis paraat hebben. De cursist heeft werkervaring als projectmanager of projectleider.

Voorkennis
Om deze opleiding te kunnen volgen dient u in het bezit te zijn van het diploma PRINCE2 Foundation.

Duur
Omdat het zelfstudie is betreft, bepaalt u zelf de cursusduur.

Certificaat
Om examen te kunnen doen, moet u zich aanmelden bij een erkend exameninstituut als APMG International: www.apmg-international.com. De examenkosten zijn niet bij de training inbegrepen. Wel ontvangt u aan het einde van de opleiding een certificaat.