PRINCE2 FastTrack (e-learning - Engelstalig)

PRINCE2® is inmiddels voor elke professionele projectmanager een onmisbaar stuk gereedschap. PRINCE2 is een methode die transparantie en een gestructureerd verloop van uw project bevordert en daarmee de kans van slagen van het project vergroot. Bovendien zijn de internationaal erkende PRINCE2-certificaten vaak een randvoorwaarde om in aanmerking te komen voor projectmanagementopdrachten.

PRINCE2 kan u ondersteunen in het succesvol voorbereiden, uitvoeren en afsluiten van uw projecten. In de PRINCE2-projectmanagementmethodiek vindt u 'best practices' ten aanzien van de te gebruiken documenten c.q. rapportages en plannen, een effectieve rolverdeling binnen het project, gestructureerde processtappen, slimme technieken en allerlei instrumenten.

Een misverstand is dat PRINCE2 alleen voor ICT-projecten geschikt zou zijn; PRINCE2 is geschikt voor het projectmanagement in allerlei projecten. Daarbij is PRINCE2 geschikt voor kleine en grote projecten, voor overheidsprojecten en commerciële projecten.

Deze Engelstalige PRINCE2-combinatiecursus Foundation & Practitioner is een krachtige training. U leert de basis van de methodiek en hoe u deze zelf kunnen toepassen. Verder leert u hoe u scenario's moet analyseren en problemen moet oplossen aan de hand van de methodiek. U leert in deze cursus:

  • een projectorganisatie en bijbehorende rollen in te richten volgens PRINCE2;
  • de procesgerichte benadering van de PRINCE2-methodiek te gebruiken;
  • risico’s in een project te identificeren en te managen en de randvoorwaarden te creëren voor het succes van uw project;
  • een resultaatgerichte planning te maken op basis van PRINCE2;
  • complexe projecten te starten, bewaken, bijsturen en afronden aan de hand van PRINCE2;
  • effectief om te gaan met een project in een continu veranderende omgeving en de daarmee veranderende business case zichtbaar en bespreekbaar te maken.

U wordt gedegen voorbereid op het Foundation- en Practitioner-examen. Deze e-learning combinatiecursus PRINCE2 Foundation & Practitioner betreft zelfstudie, waarbij u zelf kunt bepalen wat, waar, wanneer en hoe snel u wilt leren. Dit vraagt wel enige zelfdiscipline. Het Engelstalige e-learning pakket bestaat uit een hoogwaardige videoinstructie van de gehele lesstof. Deze videoinstructie geeft de beleving van het klaslokaal, maar dan thuis. De duur van de videoinstructie is langer dan de duur van een klassikale training. U krijgt dus meer uitleg.

Al onze e-learningcursussen worden gevolgd vanuit ons digitale leerplein. Hierin krijgt u veel extra functionaliteit, zoals een virtuele labomgeving (tegen meerprijs), kennisassessment, oefenexamens, de e-coach, contact met een docent, het forum met medecursisten, enz. Kortom: veel begeleiding om van uw cursus een succes te maken. Deze leervorm is een volwaardig alternatief voor klassikaal trainen. Gezien de kwaliteit geven wij een slagingsgarantie af. Niet geslaagd, geld terug.

Doelgroep
Deze cursus is bestemd voor personen met werkervaring in een omgeving met projecten, bijvoorbeeld als projectmanager, (deel-)projectleider, project support of project assurance, consultant, of lijnmanagers die verantwoordelijk zijn voor projectmanagers.

Voorkennis
Om deze opleiding te volgen heeft u geen specifieke vooropleiding nodig. Wel wordt van u een HBO-werk- en denkniveau verwacht.

Duur
Omdat het zelfstudie is betreft, bepaalt u zelf de cursusduur.

Certificaat
Aan het einde van de opleiding ontvangt u een certificaat als bewijs dat u de cursus heeft gevolgd. 

Exclusief
Examenkosten (€ 661,-) en BTW.