PRINCE2 Agile Practitioner

PRINCE2 is inmiddels voor elke professionele projectmanager een onmisbaar stuk gereedschap en daarmee de beste investering voor iedereen die met projecten aan de slag gaat: voor veel vacatures en interim opdrachten is kennis op PRINCE2 Foundation niveau een vereiste. Bovendien is de PRINCE2 Foundation een uitstekende basis voor het doorstromen naar andere projectmanagement-methoden.

Wilt u de flexibiliteit van Agile combineren met de duidelijk omschreven kaders van PRINCE2? Dan is de PRINCE2 Agile u op het lijf geschreven!

PRINCE2 biedt concrete en beproefde handvatten om onder meer een complexe omgeving en een langere termijnplanning te managen. Een Agile-aanpak biedt effectiviteit en wendbaarheid in het maken van de producten. PRINCE2 Agile-certificering is alleen beschikbaar op Practitioner-niveau, aangezien een PRINCE2 Agile Foundation-examen niet bestaat. Kort samengevat:

 • PRINCE2 Agile geeft u inzicht om uw projecten flexibeler op te zetten en te managen;
 • u hanteert hierbij een internationaal erkende en bekende methode die de laatste inzichten combineert met de meest gebruikte generieke projectmanagementmethode tot nog toe;
 • u kunt hiervoor een internationaal en officieel certificaat behalen;
 • het behalen van het certificaat levert u bovendien 15 CPD-punten op. Lees hier meer over op de website van AXELOS.

Na het volgen van de training PRINCE2 Agile:

 • bent u bekend met de basisconcepten in het werken met bekende agile werkwijzen;
 • begrijpt u waarom en wanneer u PRINCE2- en agile-werkwijzen het beste kunt combineren;
 • bent u in staat om PRINCE2 Agile toe te passen op een hiervoor geschikt project;
 • kunt u de PRINCE2-principes, -thema’s, -processen, -managementproducten en -beheersaspecten toepassen op een project, op een wijze die strookt met het Agile-karakter van het project;
 • bent u bekend met Agile-concepten, aandachtsgebieden en technieken;
 • bent u in staat handige instrumenten zoals de Agilometer te gebruiken;
 • bent u in staat om Agile-technieken zoals Scrum, Kanban en Lean Startup te gebruiken;
 • begrijpt u de verschillende rollen, bevoegdheden en verantwoordelijkheden in een PRINCE2 Agile-omgeving en bent u in staat een slagvaardige projectorganisatie samen te stellen en te onderbouwen;
 • bent u in staat om het project op een Agile-wijze in te richten voor wat betreft plannen, beheersen en rapporteren;
 • bent u voorbereid op het PRINCE2 Agile Practitioner-examen.

De studiebelasting bedraagt enkele uren voorbereiding per lesdag , alsmede studie voor het examen na afloop van de training. U kunt zelf aan de slag met e-learningoefeningen en het lesboek. De studiebelasting is in totaal circa 24 uur thuisstudie, indien u reeds bekend bent met PRINCE2. Voor deelnemers die PRINCE2 nog niet kennen, verwachten wij dat er meer studie-uren nodig zullen zijn.

Deze training en het bijbehorende examen kunnen wij ook in-company verzorgen. Leslocatie, -data en -tijden zijn dan in overleg. Ook is maatwerk mogelijk in de vorm van een casus op maat en/of het toevoegen van modules in vaardigheden en technieken. Vanaf vier deelnemers is het interessant om in company te overwegen. Wij maken hiervoor graag een offerte voor u.  

Doelgroep
Deze cursus is bestemd voor hen die bekend zijn met de PRINCE2-methodiek en behoefte hebben aan handvatten om PRINCE2-projecten te managen in combinatie met Agile-concepten. Deze cursus is tevens bestemd voor hen die bekend zijn met Agile en Agile-projecten willen versterken door PRINCE2 toe te voegen. Om het examen te doen, moet u beschikken over het PRINCE2 Foundation-certificaat. Dit certificaat mag niet langer dan vijf jaar geleden behaald zijn. Voldoet u niet aan het profiel en heeft u wel interesse in deze training? Wij adviseren u graag.

Voorkennis
Van de deelnemer verwachten wij basiskennis van Agile en Agile-projecten. Om het examen te doen, moet de cursist beschikken over het PRINCE2 Foundation-certificaat.

Duur
De duur van deze cursus is drie dagen, exclusief een separate examensessie.

Groepsgrootte
De maximale groepsgrootte bedraagt acht personen.

Certificaat
Na afloop bent u grotendeels voorbereid op het officiële AXELOS examen.

Inclusief
Cursusmateriaal en lunch.

Exclusief
BTW en examenkosten (€ 375,-)