PRINCE2 AGILE Foundation

PRINCE2 is inmiddels voor elke professionele projectmanager een onmisbaar stuk gereedschap en daarmee de beste investering voor iedereen die met projecten aan de slag gaat: voor veel vacatures en interim opdrachten is kennis op PRINCE2 Foundation niveau een vereiste. Bovendien is de PRINCE2 Foundation een uitstekende basis voor het doorstromen naar andere projectmanagement-methoden.

Wilt u de flexibiliteit van Agile combineren met de duidelijk omschreven kaders van PRINCE2? Dan is de PRINCE2 Agile u op het lijf geschreven!

Tijdens de cursus PRINCE2 Agile Foundation maakt u kennis met een werkwijze, waarmee u uw projecten flexibeler kunt opzetten en managen. U leert een internationaal erkende methode kennen, die de laatste inzichten combineert met de meest gebruikte generieke projectmanagementmethode tot nog toe. Bovendien kunt u na afloop van de cursus een officieel en internationaal erkend certificaat behalen.

Na het volgen van deze training:

  • bent u bekend met de basis van Agile werken;
  • begrijpt u waarom en wanneer u PRINCE2- en Agile-werkwijzen het beste kunt combineren;
  • kunt u de principes, thema's, processen, managementproducten en beheersaspecten van PRINCE2 toepassen op een project op een wijze die strookt met het Agile-karakter van het project;
  • bent u bekend met Agile-concepten, aandachtsgebieden en instrumenten, zoals de Agilometer;
  • bent u bekend met Agile-technieken zoals Scrum, Kanban en Lean Startup;
  • begrijpt u de verschillende rollen, bevoegdheden en verantwoordelijkheden in een PRINCE2 Agile omgeving;
  • begrijpt u hoe een project op een Agile-wijze kan worden ingericht voor wat betreft het plannen, beheersen en rapporteren;
  • bent u voorbereid op het PRINCE2 Agile Foundation examen.


Doelgroep
Deze cursus is bestemd voor iedereen die bekend is met de PRINCE2-methodiek en behoefte heeft aan handvatten om PRINCE2-projecten te managen in combinatie met Agile concepten. Ook is de cursus geschikt voor hen die bekend zijn met Agile en Agile-projecten willen versterken door PRINCE2 toe te voegen.

Voorkennis
Enige kennis van de PRINCE2- of Agile-methodiek is vereist.

Duur
Deze training bestaat uit twee lesdagen en een separate examendatum.

Groepsgrootte
De maximale groepsgrootte bedraagt acht deelnemers.

Certificaat
Na afloop van de cursus ontvangen de cursisten een certificaat.

Inclusief
Cursusmateriaal en lunch.

Exclusief
BTW en examenkosten (€ 235,-)