PHP Zend Framework Programmeren

PHP (PHP Hypertext Preprocessor) is een open source scriptingtechnologie, waarmee u scripts kunt opnemen in webpagina's. Deze scripts worden bij het aanvragen van een pagina eerst op de webserver verwerkt, voordat het resultaat naar de gebruiker wordt gezonden. Zo kunt u eenvoudig interactieve en dynamische webpagina's maken die worden opgebouwd uit een database.

In de cursus PHP Zend Framework Programmeren leren de deelnemers hoe het Zend Framework gebruikt kan worden bij de ontwikkeling van PHP-applicaties. Het Zend Framework is een open source PHP class library, gericht op het vereenvoudigen van complexe PHP-applicaties door het gebruik van standaardcomponenten. De cursus start met een overzicht van de ontwikkeling van PHP-applicaties op basis van het Zend Framework en bespreekt de architectuur van het Zend Framework. De focus ligt op het Zend Framework versie 2, maar de verschillen met versie 1 worden ook besproken. Het volgende onderwerp is het Model View Controller (MVC) design pattern, dat een centraal element voor PHP-applicaties op basis van het Zend Framework is. 

Aandacht wordt besteed aan de functie van de Controller-component voor de routing van de requests en de control flow. Dit betreft ook input validatie, authenticatie, authorisatie en security best practices. Bovendien wordt de functie van de Model-component besproken, met aandacht voor het benaderen van databases, caching van data en het versturen van mail. Ook de functie van de View-component komt aan de orde en dat betekent aandacht voor Rich User Interfaces en Ajax-functionaliteit. Tot slot staan de onderwerpen internationalisering en Web Services op het programma. De onderwerpen die in de cursus worden behandeld zijn ook examenonderdelen voor het Zend Framework Certification examen. 

De cursus is geen examentraining met direct voortbereiding op het examen, maar een training om het Zend Framework in PHP Development te gebruiken. De concepten worden behandeld aan de hand van presentatie slides en demo's. De theorie wordt afgewisseld met oefeningen. Een moderne PHP IDE wordt gebruikt.  

Doelgroep
Deze cursus is bedoeld voor ervaren PHP-developers, die de mogelijkheden van het Zend Framework willen leren.

Voorkennis
Uitgebreide kennis en ervaring met PHP development, waaronder objectgeoriënteerd programmeren, is vereist om aan deze cursus te kunnen deelnemen.

Duur
De duur van deze cursus is vier dagen.

Groepsgrootte
De maximale groepsgrootte bedraagt acht personen.

Certificaat
Na afloop van deze opleiding ontvangen alle deelnemers een certificaat.

Inclusief
Het cursusmateriaal en de lunch zijn bij de cursus inbegrepen. 

 

PHP ZEND Framework