PHP Programmeren

PHP (PHP Hypertext Preprocessor) is een open source scriptingtechnologie, waarmee u scripts kunt opnemen in webpagina's. Deze scripts worden bij het aanvragen van een pagina eerst op de webserver verwerkt, voordat het resultaat naar de gebruiker wordt gezonden. Zo kunt u eenvoudig interactieve en dynamische webpagina's maken die worden opgebouwd uit een database.

De cursus PHP Programmeren behandelt de basisprincipes van de HTML embedded scripttaal PHP. PHP staat voor Personal Hypertext Preprocessor, is beschikbaar op Windows en Linux, en is bedoeld voor het ontwikkelen van dynamische web pagina's. PHP ontleent veel van zijn syntax aan C, Java en Perl en heeft ook een uitgebreide lbibliotheek met functies. 

Tijdens de cursus werken de deelnemers aan een case study, die bestaat uit een aantal op elkaar volgende oefeningen. De deelnemers leren programmeren met de variabelen, data types, operatoren en control flow constructies van de PHP-taal. PHP-functies en arrays worden ook besproken. Centraal element in de cursus is de creatie van dynamische webpagina's met PHP. Ook wordt aandacht besteed aan het submitten van web forms, het lezen van inputparameters, het afhandelen van fouten, het omgaan met cookies en het werken met sessies. Ten slotte wordt besproken hoe PHP kan worden gebruikt voor databasebenadering (MySQL) en het lezen en schrijven van files op de server. Een optionele module is, indien de tijd het toelaat, de validatie van input forms met behulp van PHP. Ook de eisen voor het Zend PHP 5 Certification examen worden behandeld.

De concepten worden besproken aan de hand van presentatieslides en demo's. De theorie wordt afgewisseld met oefeningen. PHP is geïnstalleerd in een WAMP package met de Apache webserver en MySQL.  

Doelgroep
Deze cursus is bestemd voor webdevelopers, die willen leren hoe je PHP kunt gebruiken voor het schrijven van dynamische webpagina's.

Voorkennis
HTML-kennis is noodzakelijk om aan deze cursus te kunnen deelnemen. Kennis van programmeren is bevorderlijk voor een snelle begripsvorming.

Duur
De duur van deze cursus is drie dagen.

Groepsgrootte
De maximale groepsgrootte bedraagt acht personen.

Certificaat
Alle deelnemers aan deze training ontvangen na afloop een certificaat.

Inclusief
Het cursusmateriaal en de lunch zijn bij de cursus inbegrepen.

 

PHP Programmeren