PhoneGap Programmeren

Phonegap is een framework om mobiele applicaties te ontwikkelen. Met behulp van dit framework kunt u door middel van één broncode, die is gemaakt met behulp van HTML-, JavaScript- en CSS-bestanden, mobiele applicaties maken voor onder andere Android, iOS en Windows Phone.

Tijdens de cursus PhoneGap Programmeren leert u om met behulp van het open-source framework PhoneGap mobile apps te ontwikkelen, die cross-platform zijn. Er wordt besproken hoe je met PhoneGap mobile apps kunt bouwen, waarbij code en andere assets worden hergebruikt. Ook wordt de inzet van vertrouwde webtechnologieën, zoals HTML, CSS en JavaScript besproken.

Aandacht wordt tevens besteed aan het inrichten van de ontwikkelomgeving, het compileren voor verschillende platforms en het runnen en debuggen van HTML en JavaScript. Er wordt besproken hoe PhoneGap Build kan worden gebruikt om app-store-ready applicaties voor iOS, Android en Windows Phone te maken. Ook deployment en de installatie van de app op het device, zoals een smartphone of tablet wordt behandeld.

Daarnaast wordt aandacht besteed aan de optimalisatie van JavaScript voor mobile devices, het gebruik van CSS transities, animaties en transformaties om native looking interfaces te verkrijgen en het gebruik van mobile JS libraries, zoals XUI en Dashcode om mobile apps sneller te bouwen. Tot slot wordt besproken hoe native API’s, inclusief location, camera, accelerometer, contacts en meer via JavaScript kunnen worden benaderd.

De onderwerpen worden besproken aan de hand van presentatieslides. Demo’s helpen in de verdere verheldering van de concepten. De theorie wordt afgewisseld met oefeningen. Mobile devices worden geëmuleerd in de Eclipse IDE.

Doelgroep
Deze cursus is bestemd voor webdevelopers, mobiledevelopers, designers en projectmanagers in mobileprojecten, die willen leren hoe PhoneGap kan worden gebruikt voor cross-platformprogrammering.

Voorkennis
Kennis en ervaring met HTML, CSS, JavaScript en het mobile ecosysteem is vereist om aan deze cursus te kunnen deelnemen.

Duur
De duur van deze cursus is twee dagen.

Groepsgrootte
De maximale groepsgrootte bedraagt acht personen.

Certificaat
Alle deelnemers ontvangen na afloop van de training een certificaat.

Inclusief
Het cursusmateriaal en de lunch zijn bij de cursus inbegrepen.