Perl Programmeren

De populariteit van de taal Perl neemt nog steeds toe. De vrije verkrijgbaarheid van de taal en de beschikbaarheid op vele platformen (naast Linux/UNIX onder meer ook op Microsoft Windows) dragen sterk bij aan deze populariteit. Met name bij systeembeheer, maar ook bij het opzetten van websites speelt Perl vaak een rol.

Perl verenigt de mogelijkheden van een aantal talen en utilities die bij veel Linux/UNIX-gebruikers bekend zijn, zoals de taal C, de shell, awk en sed. Daarnaast biedt Perl veel extra's, waardoor de toepassings-mogelijkheden veel verder reiken. Voor een groot aantal toepassingen bestaan vrij verkrijgbare uitbreidingen op Perl.

De cursus Perl Programmeren geeft inzicht in de concepten van Perl . Zowel de programmeertaal- als de scriptingkanten komen daarbij aan bod. De populariteit van de taal Perl neemt nog steeds toe. De vrije verkrijgbaarheid van de taal en de beschikbaarheid op vele platforms dragen sterk bij aan deze populariteit. Met name bij systeembeheer, maar ook bij het opzetten van websites speelt Perl vaak een rol.

Doelgroep
Deze opleiding is bedoeld voor programmeurs, (netwerk)beheerders en website-ontwikkelaars die behoefte hebben aan één breed inzetbaar en flexibel hulpmiddel.

Voorkennis
Voor het volgen van deze cursus is programmeerervaring vereist. Het maakt daarbij niet uit of u deze ervaring heeft opgedaan met een taal die wordt gecompileerd (zoals C, Pascal of Java) of met een scripting-taal (sh, awk of PHP). Belangrijk is vooral dat u in staat bent om op algoritmisch niveau een probleem aan te pakken. Deze kennis verkrijgt u onder andere via onze cursus Leren programmeren, gevolgd door enige tijd praktijkervaring in programmeren in een andere taal. Voor onervaren programmeurs is Perl een moeilijke taal.

Duur
De duur van deze training is drie dagen.

Groepsgrootte
De maximale groepsgrootte bedraagt acht personen.

Certificaat
Alle deelnemers ontvangen na afloop van de training een certificaat.

Inclusief
Cursusmateriaal en lunch. 

 

Perl Programmeren Training