PDF-verwerking in de kantooromgeving


Adobe Acrobat is een pakket waarmee elektronische documenten in het Portable Document Format (PDF) kunnen worden gemaakt. Een belangrijk voordeel van PDF-documenten is dat de integriteit van de inhoud en de vormgeving volledig behouden blijft. De cursussen Adobe Acrobat zijn dus uitermate geschikt voor iedereen die korte metten wil maken met ontbrekende bestanden, verkeerde fonts, tekstverloop, etc.

PDF-bestanden zijn tevens bijzonder geschikt om documenten in elektronische vorm te publiceren op het internet en/of op cd-rom. Zelfs bij presentaties en het werken met formulieren begint Acrobat steeds belangrijker te worden. van de cursist een redelijke kennis van MS Windows of Apple Macintosh.

Tijdens de cursus PDF-verwerking in de kantooromgeving leert u op gestructureerde wijze PDF-bestanden aanmaken vanuit Word, Excel en PowerPoint. Hierbij maakt u gebruik van Adobe Acrobat Professional of Adobe Acrobat Standard. Na het aanmaken van PDF-bestanden leert u in deze training hoe PDF-bestanden kunnen worden gecombineerd en beveiligd.

Het cursusmateriaal is bij de cursus inbegrepen.

Doelgroep

Deze cursus is bestemd voor iedereen die op gestructureerde wijze PDF-bestanden wil aanmaken vanuit Word, Excel en PowerPoint.

Voorkennis

Wij verwachten van de cursist een redelijke kennis van MS Windows of Apple Macintosh.

Duur

De duur van deze training is een dag.

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte bedraagt acht personen.

Certificaat

Alle deelnemers ontvangen na afloop van de cursus een certificaat.

Onderwerpen die in deze cursus PDF-verwerking in de kantooromgeving aan de orde komen, zijn onder andere:

  • de interface van het programma Adobe Acrobat;
  • het maken van PDF-bestanden vanuit Excel, Word en PowerPoint;
  • het combineren van diverse PDF-bestanden tot een bestand;
  • het aanpassen van objecten en tekst binnen een PDF-bestand;
  • het beveiligen van een PDF-bestand;
  • opmerkingen toevoegen aan een PDF-bestand.
Voor deze cursus zijn momenteel geen data gepland. Neem via onderstaand formulier contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.