Oracle Spatial Basiscursus

Oracle Spatial is ontwikkeld om het gebruik van geografische data gemakkelijker en organisatiebreed toegankelijker te maken voor gebruikers van geografische informatiesystemen (GIS). Oracle Spatial is echter geen GIS-pakket maar een extensie van de Oracle-database, die de mogelijkheid biedt om ruimtelijke data in de database vast te leggen, te muteren en te bevragen.

Het doel van de cursus Oracle Spatial Basiscursus is inzicht verkrijgen in de verschillende mogelijkheden die Oracle Spatial u biedt. Tijdens deze praktische cursus wordt de opslag, syntax en semantiek van de geometrische datatypes die door Oracle Spatial worden ondersteund uitgebreid behandeld. De deelnemers aan deze training leren werken met Oracle's native data type voor ruimtelijke data (SDO_GEOMETRY) en de geometrische primitieven die SDO_GEOMETRY ondersteunt.

Verder wordt tijdens deze training het mechanisme van ruimtelijke indexen behandeld en komen operatoren en functies met betrekking tot ruimtelijke selecties (query's), overlays en ruimtelijke analyses aan bod.

Doelgroep
Deze cursus is bedoeld voor personen die (gaan) werken met Oracle Spatial.

Voorkennis
Kennis van SQL is een vereiste om deze cursus te kunnen volgen.

Duur
De duur van deze opleiding is vier dagen.

Groepsgrootte
De maximale groepsgrootte bedraagt acht personen.

Certificaat
Alle deelnemers ontvangen na afloop van de training een certificaat.

Inclusief
Het cursusmateriaal en de lunch zijn bij de cursus inbegrepen.

 

Oracle Spatial Training