NodeJS Programmeren

JavaScript is een populaire programmeertaal, die u als webontwikkelaar of programmeur zeker moet beheersen. Het is dé programmeertaal om dynamische, interactieve webpagina's en webapplicaties te ontwikkelen. Door het gebruik van JavaScript aan HTML-pagina's toe te voegen kunt u pagina's meer interactie meegeven dan mogelijk is met alleen HTML. JavaScript wordt ondersteund door Internet Explorer, Netscape Navigator en vele andere webbrowsers, en is daarom de aangewezen taal om te gebruiken wanneer uw pagina met verschillende browsers zal worden bekeken. 

Tijdens deze cursus leren de deelnemers hoe de NodeJS JavaScript library gebruikt kan worden aan de server side van webapplicaties. NodeJS is onstaan in 2009 en is sindsdien uitgegroeid tot een krachtig asynchronous development framework voor de creatie van schaalbare webapplicaties. De library Node.js, waarvan de populariteit nog steeds toeneemt, is ook onderdeel van de MEAN stack (MongoDB, EcmaScript, Angular en Node), die is gericht op de snelle development van I/O-centrische applicaties.

De cursus gaat in de eerste plaats in op de architectuur van de Node.js library, waarbij runtime modules als filesystem, events en process worden besproken. Ook wordt ingegaan op de NPM package manager, waarmee community modules kunnen worden opgenomen. Vervolgens komt het asynchrone event handling model van NodeJS aan de orde, waarbij de promises and futures van EcmaScript 6 en 7 uitkomst bieden bij de afhandeling van callbacks. Ook aan bod komt het verwerken van streaming data en File I/O in NodeJS. Vervolgens wordt ingegaan op hoe in NodeJS vele concurrent client requests worden afgehandeld en komt ook het Express.js Framework aan de orde met templating, routing en middleware services. In de module Database Access wordt ingegaan op de integratiemogelijkheden in de backend met databases als MongoDB, MySQL en SQLite. Ten slotte wordt aandacht besteed aan het opzetten van een Rest API en het gebruik van AngularJS voor de Frontend.

Doelgroep
Deze cursus is bedoeld voor webdevelopers die willen leren hoe JavaScript en de NodeJS library gebruikt kunnen worden voor de server-side van webapplicaties.

Voorkennis
Ervaring met JavaScript-programmeren voor de Front-End van webpplicaties en een goede kennis van JavaScript zijn vereist om aan deze cursus te kunnen deelnemen.

Duur
De duur van deze cursus is twee dagen.

Groepsgrootte
De groepsgrootte is maximaal vijf deelnemers.

Certificaat
Na afloop van deze opleiding ontvangen alle deelnemers een certificaat.

Inclusief
Lunch en alle cursusmaterialen.