MSP Programmamanagement – Fasttrack


Managing Successful Programmes (MSP) is dé methodiek voor programmamanagement. MSP programmamanagement komt van dezelfde makers als PRINCE2 projectmanagement, waardoor deze goed op elkaar aansluiten. U kunt PRINCE2 gebruiken voor de projecten die onderdeel uitmaken van het programma. Het programma zelf kan dan gemanaged worden op basis van MSP.

Managing Successful Programmes is gebaseerd op ‘best practice’ en daardoor gebaseerd op praktijkervaring vanuit allerlei verschillende organisaties in het succesvol realiseren van ingrijpende programma’s. MSP bevat een aantal principes en processen die u houvast bieden bij het managen van een programma.

De MSP Programmamanagement – Fasttrack is een training op maat gemaakt voor ervaren project- en/of programmamanagers, die een behoorlijke discipline hebben in zelfstudie. De training biedt een verkort en intensief programma, waarin de MSP Foundation en Practitioner gecombineerd worden.

De training is korter, voordeliger en intensiever dan een regulier programma, en biedt een interessante netwerkgelegenheid met ervaren vakgenoten. Na afloop van deze training bent u (beter) in staat om:

  • de principes van het toepassen van MSP te begrijpen;
  • MSP effectief toe te passen;
  • het MSP Foundation-examen en het MSP Practitioner-examen (an zelfstudie) af te leggen.

De studiebelasting van de MSP Practitioner Programmamanagement bedraagt 8-10 uur voorbereiding per les buiten de lesuren, en studie voor het examen na afloop. Dit is in totaal circa 32-40 uur.

Examen
Na afloop van de training bent u grotendeels voorbereid op het officiële APMG-examen Het MSP Foundation-examen duurt 40 minuten en bestaat uit 50 multiple choice vragen. Het MSP Practitioner-examen duurt 2,5 uur. Dit is een openboekexamen en bestaat uit negen vragen, die gebaseerd zijn op een scenario. De exameneisen zijn ontwikkeld door de APMG en worden verstrekt met toestemming van de APMG.

U ontvangt een APMG-certificaat bij het slagen voor het examen. De exameneisen zijn ontwikkeld door de APMG en worden verstrekt met toestemming van de APMG. APMG is verantwoordelijk voor deze exameneisen.

In company
Deze training en het bijbehorende examen kunnen wij in-company verzorgen. Leslocatie, lesdata en lestijden zijn dan in overleg. Wij maken hiervoor graag een offerte voor u.

Lesmateriaal en lunch zijn bij de cursus inbegrepen. De examenkosten (€ 580,-) zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Accredited training is provided by Forsa advies, APMG-International Training Organisation.

Doelgroep

Deze training is bestemd voor ervaren project- en/of programmamanagers die een behoorlijke discipline hebben in zelfstudie.

Voorkennis

Vereiste voorkennis is minimaal vijf jaar ervaring in het leiden van programma’s en/of projecten.

Duur

De duur van deze cursus is vier dagen.

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte bedraagt acht personen.

Certificaat

Bij het slagen voor de examens ontvangt u een APMG-certificaat.

Tijdens deze training worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • vooraf: MSP Foundation voorbereiden op basis van zelfstudie. Het lesboek en oefenmateriaal wordt u vooraf toegezonden;
  • dag 1: bespreken van de principes van MSP met behulp van een metafoor en Practitioner-opdrachten voor programmadefinitie, gebaseerd op een door u aangedragen case;
  • dag 2: doorwerken aan de case, nu meer gericht op de Governance Strategieën van MSP. Hiermee oefent de deelnemer vooral vanuit de rol van programmamanager met het opzetten van de MSP programmamanagementstructuur. Aan het einde van de dag krijgen de deelnemers MSP Foundation-proefexamens mee;
  • zelfstudie: één of twee weken tussentijds voor thuisstudie van de theorie en het maken van de Foundation-proefexamens. Vragen kunnen ook via e-mail gesteld worden;
  • dag 3: bespreken van openstaande vragen van het Foundation-proefexamen, afleggen van het MSP Foundation-examen, voorbereiding op het MSP Practitioner-examen, beantwoorden van representatieve testvragen van de APMG-proefexamens en doorspreken van mogelijke problemen en knelpunten;
  • dag 4: afleggen van het Practitioner examen.
Plaats Duur Data
Amsterdam - Teleportboulevard 100 4 dagen 15, 22, 29 mei & 5 juni 2019 Inschrijven >
Eindhoven - Vestdijk 30 4 dagen 15, 22, 29 mei & 5 juni 2019 Inschrijven >
Utrecht - Brennerbaan 150 35 4 dagen 15, 22, 29 mei & 5 juni 2019 Inschrijven >
Rijswijk - Laan van Zuid Hoorn 31 4 dagen 15, 22, 29 mei & 5 juni 2019 Inschrijven >
Utrecht - Brennerbaan 150 35 4 dagen 19, 26 september, 3 & 10 oktober 2019 Inschrijven >
Amsterdam - Teleportboulevard 100 4 dagen 19, 26 september, 3 & 10 oktober 2019 Inschrijven >
Rijswijk - Laan van Zuid Hoorn 31 4 dagen 19, 26 september, 3 & 10 oktober 2019 Inschrijven >
Eindhoven - Vestdijk 30 4 dagen 12, 19, 26 november & 3 december 2019 Inschrijven >
Amsterdam - Teleportboulevard 100 4 dagen 12, 19, 26 november & 3 december 2019 Inschrijven >