MSP Programmamanagement Fasttrack

Managing Successful Programmes (MSP®) is dé methodiek voor programmamanagement. MSP programmamanagement komt van dezelfde makers als PRINCE2 projectmanagement, waardoor deze goed op elkaar aansluiten. U kunt PRINCE2 gebruiken voor de projecten die onderdeel uitmaken van het programma. Het programma zelf kan dan gemanaged worden op basis van MSP. 

Managing Successful Programmes is gebaseerd op 'best practice' en daardoor gebaseerd op praktijkervaring vanuit allerlei verschillende organisaties in het succesvol realiseren van ingrijpende programma's. MSP bevat een aantal principes en processen die u houvast bieden bij het managen van een programma. 

De MSP Programmamanagement Special is een training op maat gemaakt voor ervaren project- en/of programmamanagers, die een behoorlijke discipline hebben in zelfstudie. De training biedt een verkort en intensief programma, waarin de MSP Foundation en Practitioner gecombineerd worden. De training is korter, voordeliger en intensiever dan een regulier programma, en biedt een interessante netwerkgelegenheid met ervaren vakgenoten. Na afloop van deze training bent u (beter) in staat om:

  • de principes van het toepassen van MSP te begrijpen;
  • MSP effectief toe te passen;
  • het MSP Foundation-examen en het MSP Practitioner-examen (an zelfstudie) af te leggen.

De studiebelasting van de MSP Practitioner Programmamanagement bedraagt 8-10 uur voorbereiding per les buiten de lesuren, en studie voor het examen na afloop. Dit is in totaal circa 32-40 uur.   

Examen
Na afloop van de training bent u grotendeels voorbereid op het officiële APMG-examen Het MSP Foundation-examen duurt 40 minuten en bestaat uit 50 multiple choice vragen. Het MSP Practitioner-examen duurt 2,5 uur. Dit is een openboekexamen en bestaat uit negen vragen, die gebaseerd zijn op een scenario. De exameneisen zijn ontwikkeld door de APMG en worden verstrekt met toestemming van de APMG. U ontvangt een APMG-certificaat bij het slagen voor het examen. De exameneisen zijn ontwikkeld door de APMG en worden verstrekt met toestemming van de APMG. APMG is verantwoordelijk voor deze exameneisen.

In company
Deze training en het bijbehorende examen kunnen wij in-company verzorgen. Leslocatie, lesdata en lestijden zijn dan in overleg. Wij maken hiervoor graag een offerte voor u. 

Doelgroep
Deze training is bestemd voor ervaren project- en/of programmamanagers die een behoorlijke discipline hebben in zelfstudie.

Voorkennis
Vereiste voorkennis is minimaal vijf jaar ervaring in het leiden van programma’s en/of projecten.

Duur
De duur van deze cursus is vier dagen.

Groepsgrootte
De maximale groepsgrootte bedraagt acht personen.

Inclusief
Lesmateriaal en lunch.

Exclusief
BTW en examenkosten ter waarde van € 580,-.

 Accredited training is provided by Forsa advies, APMG-International Training Organisation.