MSP Practitioner Programmamanagement

Managing Successful Programmes (MSP®) is dé methodiek voor programmamanagement. MSP programmamanagement komt van dezelfde makers als PRINCE2® projectmanagement, waardoor deze goed op elkaar aansluiten. U kunt PRINCE2 gebruiken voor de projecten die onderdeel uitmaken van het programma. Het programma zelf kan dan gemanaged worden op basis van MSP. 

Managing Successful Programmes is gebaseerd op 'best practice' en daardoor gebaseerd op praktijkervaring vanuit allerlei verschillende organisaties in het succesvol realiseren van ingrijpende programma's. MSP bevat een aantal principes en processen die u houvast bieden bij het managen van een programma. 

De MSP Practitioner Programmamanagement is een training waarin het toepassen van de methodiek centraal staat. De training is bestemd voor personen die zich ontwikkelen richting programmamanagement en meer inzicht willen hebben in de concepten op dit gebied, en voor ervaren programmamanagers die hun praktijkkennis willen toetsen aan een best practices raamwerk. Na afloop van deze training is de cursist (beter) in staat om:

  • de principes van het toepassen van MSP te begrijpen;
  • MSP effectief toe te passen;
  • het MSP Practitioner examen af te leggen (na zelfstudie).

De studiebelasting van de training bedraagt enkele uren voorbereiding per les buiten de lesuren, en studie voor het examen na afloop. Dit is in totaal circa 16-20 uur. 

Examen
Na afloop bent u grotendeels voorbereid op het officiële, Engelstalige APMG-examen. Het examen duurt 2,5 uur. Het is een openboekexamen en bestaat uit negen vragen, die gebaseerd zijn op een scenario. De exameneisen zijn ontwikkeld door de APMG en worden verstrekt met toestemming van de APMG. U ontvangt een APMG-certificaat bij het slagen voor het examen. De exameneisen zijn ontwikkeld door de APMG en worden verstrekt met toestemming van de APMG. 

In company
Deze training en het bijbehorende examen kunnen wij tevens in company verzorgen. Leslocatie, lesdata en lestijden zijn dan in overleg. Wij maken hiervoor graag een offerte voor u. 

Doelgroep
De cursus is bestemd voor iedereen die behoefte heeft aan een beheerste aanpak voor het managen van programma's; specifiek voor programmadirecteuren, programmamanagers, business-changemanagers en senior managers die betrokken zijn bij grote organisatieveranderingen (en die een MSP-kwalificatie willen behalen).

Voorkennis
Het MSP Foundation-certificaat is een toelatingseis voor het examen. De Foundation-kennis wordt bovendien als bekend veronderstelt. Indien u niet voldoet aan het profiel en wel interesse heeft in deze training, adviseren wij u graag.

Duur
De duur van deze cursus is drie dagen.

Groepsgrootte
De maximale groepsgrootte bedraagt acht personen.

Certificaat
Bij het slagen voor het examen ontvangt u een APMG-certificaat.

Inclusief
Lesmateriaal en lunch.

Exclusief
BTW en examenkosten (€ 329,-).

Accredited training is provided by Forsa advies, APMG-International Training Organisation.