MSP Foundation Programmamanagement

Managing Successful Programmes (MSP®) is dé methodiek voor programmamanagement. MSP programmamanagement komt van dezelfde makers als PRINCE2® projectmanagement, waardoor deze goed op elkaar aansluiten. U kunt PRINCE2 gebruiken voor de projecten die onderdeel uitmaken van het programma. Het programma zelf kan dan gemanaged worden op basis van MSP. 

Managing Successful Programmes is gebaseerd op 'best practice' en daardoor gebaseerd op praktijkervaring vanuit allerlei verschillende organisaties in het succesvol realiseren van ingrijpende programma's. MSP bevat een aantal principes en processen die u houvast bieden bij het managen van een programma. 

Tijdens de basistraining MSP Foundation Programmanagement komt de gehele methodiek aan bod. De nadruk ligt op het begrijpen van de theorie en het kunnen gebruiken van de methodiek op hoofdlijnen. Er wordt tijdens deze training een goede balans gehouden tussen theorie en praktijk. Na afloop van deze training bent u (beter) in staat om:

  • inzicht te bieden in de baten en principes die ten grondslag liggen aan een gestructureerde aanpak van programmamanagement;
  • het MSP-raamwerk te begrijpen;
  • de principes van het toepassen van MSP te begrijpen;
  • MSP effectief toe te passen;
  • De MSP-examens succesvol te doorlopen.

De studiebelasting van de training bedraagt enkele uren voorbereiding per les buiten de lesuren, en studie voor het examen na afloop. Dit is in totaal circa 16-20 uur. Aan de hand van een casus met oefeningen worden de belangrijkste elementen van de methodiek begrijpelijk gemaakt. De MSP Foundation Programmamanagement is tevens een goede voorbereiding voor deelnemers, die door willen naar de cursus MSP Practitioner Programmamanagement.

Examen
Na afloop van de cursus bent u grotendeels voorbereid op het officiële APMG-examen. Het examen duurt 40 minuten en bestaat uit 50 multiplechoicevragen. De exameneisen zijn ontwikkeld door de APMG en worden verstrekt met toestemming van de APMG. Bij open inschrijvingen vindt het examen plaats op de leslocatie. U ontvangt een APMG-certificaat bij het slagen voor het examen. De exameneisen zijn ontwikkeld door de APMG en worden verstrekt met toestemming van de APMG. 

In company
Deze training en het bijbehorende examen kunnen wij ook in company verzorgen. Leslocatie, lesdata en lestijden zijn dan in overleg. Wij maken hiervoor graag een offerte voor u. 

Doelgroep
Deze cursus is bestemd voor iedereen die behoefte heeft aan een beheerste aanpak voor het managen van programma’s; specifiek voor programmadirecteuren, programmamanagers, business-changemanagers en senior managers die betrokken zijn bij grote organisatieveranderingen (en die een MSP-kwalificatie willen behalen).

Voorkennis
Er zijn geen specifieke certificaten nodig als voorkennis.

Duur
De duur van deze cursus is drie dagen.

Groepsgrootte
De maximale groepsgrootte bedraagt acht personen.

Certificaat
Bij het slagen voor het examen ontvangt u een APMG-certificaat.

Inclusief
Lesmateriaal en lunch.

Exclusief
BTW en examenkosten (€ 251,-).

Accredited training is provided by Forsa advies, APMG-International Training Organisation.