MS Project Basiscursus (In Company)

MS Project is veruit het meest gebruikte pakket voor de planning van kleine en grote projecten. Het wordt ingezet in zeer uiteenlopende branches en organisaties.

Wij verzorgen cursussen MS Project in elke versie van deze software, voor zowel de Nederlandstalige als de Engelstalige versie. U kunt de trainingen bij u op locatie of op een van onze vestigingen volgen.

Plannen en projectmatig werken zijn niet meer weg te denken. Om te voorkomen dat deadlines niet worden gehaald en het budget overschreden wordt, kunt u MS Project gebruiken om grip te houden op uw projectplanning. In de MS Project Basiscursus leert u projecten plannen met gebruik van alle beschikbare middelen, zoals de beschikbare mensen en gereedschappen. Vervolgens leert u de planning bewaken, aanpassen en optimaliseren.

In deze cursus wordt ingegaan op de verschillende aspecten van dit veel gebruikte planningsprogramma. U leert hoe u een project moet opzetten en hoe u resources (mensen, materialen, kosten) aan de verschillende taken kunt toewijzen. Het toewijzen kan niet alleen met resources uit het actieve project, maar u kunt ook gebruik maken van een resourcepool. Wij gaan in deze cursus uitgebreid hierop in. Ook leert u in deze training hoe u de voortgang van het project kunt bewaken. Zo leert u een filter op het project te plaatsen, rapportages over het project te maken, mijlpalen en deadlines in te stellen, verschillende weergaven en tabellen te bekijken en aan te passen. U leert niet alleen de taken van uw projecten overzichtelijk weer te geven en wijzigingen en voltooiing bij te houden, maar ook de informatie te delen met anderen door projecten aan elkaar te koppelen of gebruik te maken van andere onderdelen van het MS Office-pakket.

Doelgroep
Deze cursus is bestemd voor projectmanagers en projectmedewerkers, kortom iedereen die in het dagelijks werk te maken heeft met planningen. Dit kunnen zowel beginnende planners als mensen met meer planningservaring zijn.

Voorkennis
Er is geen specifieke voorkennis vereist om deze cursus MS Project te volgen.Wel verwachten wij van de deelnemers dat zij computervaardig zijn.

Duur
De duur van de cursus is drie dagdelen van drie uur. De training kan zowel in de ochtenden en middagen als in de avonden worden gegeven en kan gegeven worden over een periode van meerdere weken.

Groepsgrootte
De maximale groepsgrootte bedraagt acht personen.

Certificaat
Alle deelnemers van de cursus MS Project ontvangen na afloop van de training een certificaat.

Inclusief
Cursusboek (ons cursusboek is na afloop goed geschikt als naslagwerk). 

MS Project Basiscursus