MoP Portfoliomanagement Special


Is uw organisatie op zoek naar een methodiek om lijn te krijgen in een veelheid van projecten en programma’s? Dan is portfoliomanagement een must. Portfoliomanagement omvat een gecoördineerde verzameling van strategische processen en besluiten, die gezamenlijk de meest effectieve balans van organisatorische verandering en dagelijkse bedrijfsactiviteiten mogelijk maken.

Management of Portfolios (MoP) is de beste management practice standaard van OGC voor Portfoliomanagement. Portfolio omvat het geheel aan projecten,  programma’s en andere veranderinitiatieven binnen een organisatie.

MoP biedt u een raamwerk voor het definiëren en het leveren van (verander)portfolio’s en in balans brengen met de mogelijkheden van de organisatie. Deze special is bedoeld voor projectmanagers, programmamanagers en portfoliomanagers.

Onze MoP Portfoliomanagement Special is een intensief, verkort programma en vereist een behoorlijke discipline in het bestuderen van de stof. U doorloopt twee lesdagen in een stevig tempo waarin theorie en praktijk elkaar mooi afwisselen. Tussen deze lesdagen plannen we één tot twee weken om de stof te laten bezinken en te studeren.

De derde dag start u met het Foundation examen. De rest van deze lesdag bereidt u zich samen met de andere deelnemers voor op het Practitioner examen. Op de vierde datum legt u het Practitioner examen af.

Studiebelasting
De studiebelasting van de MoP Portfoliomanagement Special bedraagt 8-10 uur voorbereiding per les buiten de lesuren, en studie voor het examen na afloop. Dit is in totaal circa 32-40 uur.

Examen
Het MoP Foundation examen is een gesloten boek examen en duurt 40 minuten. Het examen bestaat uit 50 multiple choice vragen waarvan je er 25 goed moet beantwoorden (50%).

Het MoP Practitioner examen duurt 3 uur. Het is een open boek examen en bestaat uit vier complexe multiple choice vragen op basis van een scenario. Je kunt maximaal 20 punten verdienen per vraag. Het maximum aantal punten is 80. Met 40 behaalde punten of meer ben je geslaagd. De exameneisen zijn ontwikkeld door en worden verstrekt met toestemming van AXELOS.

In company en maatwerk
Deze training en het bijbehorende examen kunnen wij ook in-company verzorgen. Leslocatie, lesdata en lestijden zijn dan in overleg. Ook is maatwerk mogelijk in de vorm van een casus op maat en/of het toevoegen van modules in vaardigheden en technieken. Wij maken hiervoor graag een offerte voor u.

Lesmateriaal en lunch zijn bij de cursus inbegrepen.

Accredited training is provided by Forsa advies, AXELOS Training Organisation.

Doelgroep

De training richt zich op ervaren (portfolio)managers, lijnmanagers, consultants of senior medewerkers van een portfolio-, programma- of projectbureau, die zich verder willen verdiepen in portfoliomanagement.

Voorkennis

Vereiste voorkennis is minimaal twee jaar ervaring in het leiden van programma’s, projecten en/of portfoliomanagement. Kennis van PRINCE2 en MSP is aan te raden om dit raamwerk goed te kunnen plaatsen. Voldoet u niet aan het profiel en heeft u wel interesse in deze training? Wij adviseren u graag.

Duur

Deze training bestaat uit drie lesdagen met een separate Practitioner examendatum. Het foundation-examen wordt aan het begin van de derde lesdag afgenomen.

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte bedraagt acht personen.

Certificaat

Bij het slagen voor het examen ontvangt u het AXELOS-certificaat.

Tijdens deze training worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • vooraf: MoP Foundation voorbereiden op basis van zelfstudie. Het lesboek en oefenmateriaal wordt u vooraf toegezonden;
  • dag 1: bespreken van theorie en principes MoP;
  • dag 2: toepassing van de methodiek in de praktijk op basis van de door de deelnemers ingebrachte cases;
  • zelfstudie: één of twee weken tussentijds voor thuisstudie van de theorie en maken van de Foundation-proefexamens. Vragen kunnen ook via e-mail gesteld worden;
  • dag 3: bespreken van openstaande vragen van het Foundation-proefexamen, afleggen van het MoP Foundation-examen en voorbereiding op het MoP Practitioner-examen.
  • beantwoorden van representatieve testvragen van de APMG-proefexamens en doorspreken van mogelijke problemen en knelpunten;
  • dag 4: afleggen van het Practitioner examen.
Plaats Duur Data
Utrecht - Brennerbaan 150 3 dagen 17, 24 september, 1 & 8 oktober 2019 Inschrijven >
Amsterdam - Teleportboulevard 100 3 dagen 17, 24 september, 1 & 8 oktober 2019 Inschrijven >
Eindhoven - Vestdijk 20 3 dagen 17, 24 september, 1 & 8 oktober 2019 Inschrijven >
Rijswijk - Laan van Zuid Hoorn 31 3 dagen 17, 24 september, 1 & 8 oktober 2019 Inschrijven >