Microsoft SQL Server BI Fasttrack: Integration, Analysis and Reporting

Steeds meer bedrijven maken gebruik van gegevensverwerking in de cloud. Het uitvoeren van database-applicaties in de cloud leidt tot potentiële kostenbesparing door de grotere schaal en flexibiliteit. Microsoft SQL Server is gebouwd met als eerste doel het functioneren in de cloud. De functionaliteiten van de SQL Server kunnen in verschillende clouds worden gebruikt; binnen het bedrijf, binnen hybride online omgevingen binnen de publieke cloud. Alle bekende tools voor development en management zijn binnen het programma beschikbaar. Door gebruik te maken van Microsoft SQL Server ontstaat de mogelijkheid om over de logistieke grenzen heen te gaan en activiteiten te integreren met data en services van over de hele wereld.  

Microsoft SQL Server is niet alleen een relationeel DBMS, maar bevat ook een volledige Business Intelligence suite aan producten. SQL Server Integration Services (SSIS) is een ETL (Extract, Transform, Load) tool, waarmee wij data kunnen overhalen naar een datawarehouse en tegelijkertijd de data kunnen aanpassen aan de eisen van het datawarehouse.

Met SQL Server Analysis Services (SSAS) kunt u data ontsluiten voor vergaande analyses door middel van analytische modellen. Reporting Services (SSRS) is de front end tool om de informatie op het juiste moment in het juiste formaat bij de juiste gebruiker te krijgen.

Tijdens deze vijfdaagse cursus leert u de basisbeginselen van zowel SSIS als SSAS en SSRS, waarmee u een volledige Business Intelligence oplossing kunt neerzetten.

Doelgroep
Deze cursus is bestemd voor Business Intelligence Developers en consultants, die in een Microsoft SQL Server omgeving een Business Intelligence oplossing willen bouwen.

Voorkennis
Onderstaande voorkennis wordt beschouwd als een pre:

  • Querying Microsoft SQL Server, of vergelijkbare kennis;
  • Administering Microsoft SQL Server Databases, of vergelijkbare kennis.

Duur
De duur van deze cursus is vijf dagen. 

Groepsgrootte
De maximale groepsgrootte bedraagt acht deelnemers.

Certificaat
Alle deelnemers ontvangen na afloop van deze cursus een certificaat. Deze training wordt niet afgesloten met een examen. Deze cursus is een samenstelling van de voor de praktijk relevante hoofdstukken uit de officiële Microsoft-cursussen M20463 en M20466. Voor deze hoofdstukken verwijzen wij u naar de tab inhoud. De cursussen M20463 en M20466 zijn ook los te volgen. Deze trainingen kunnen wel worden afgesloten met een examen.


Inclusief
Cursusmateriaal en lunch.

 

Microsoft SQL Server Bi Fasttrack: Integration, Analysis and Reporting