jQuery

JavaScript is een populaire programmeertaal, die u als webontwikkelaar of programmeur zeker moet beheersen. Het is dé programmeertaal om dynamische, interactieve webpagina's en webapplicaties te ontwikkelen. Door het gebruik van JavaScript aan HTML-pagina's toe te voegen kunt u pagina's meer interactie meegeven dan mogelijk is met alleen HTML. JavaScript wordt ondersteund door vrijwel alle webbrowsers, en is daarom de aangewezen taal om te gebruiken wanneer uw pagina met verschillende browsers zal worden bekeken. 

Tijdens de cursus jQuery leert u hoe u kunt programmeren met een van de meest populaire JavaScript libraries: jQuery. Aandacht wordt besteed aan de mogelijkheden van jQuery en de relatie met JavaScript. Na een inleiding over de installatie van jQuery en een overzicht van de library, worden scripts gemaakt met de document ready-functie. Vervolgens wordt besproken hoe de inhoud van een pagina via jQuery-script kan worden benaderd. Hierbij worden HTML-tags en -attributen gebruikt voor de identificatie en wordt de styling gedaan met CSS. De relatie met het DOM-model van de pagina wordt ook besproken. Verder wordt aandacht besteed aan de jQuery-methoden om de pagina-inhoud te filteren en worden de verschillende manieren om de code te optimaliseren besproken. Voorts wordt het gebruik van geavanceerde jQuery chaining aan de orde gesteld.

Na het bespreken van de manipulatie van de inhoud in een pagina wordt aandacht besteed aan jQuery event handling. De jQuery-methoden die event handling vergemakkelijken worden behandeld en er wordt aandacht besteed aan namespacing en event delegation. Ook het gebruik van effecten in jQuery en de eenvoudige en geavanceerde animatiefuncties van jQuery passeren de revu. Met animaties en effecten leert u image rotators, dynamische menu's en tooltips, slideshows en modale windows bouwen, waarmee web pagina's tot leven komen. Vervolgens is er aandacht voor de Ajax-functionaliteit van jQuery en voor de dynamische en partial page updates. Zowel de eenvoudige $load-functie om data op te halen en als de complexere $ajax-functie worden besproken en ook wordt aandacht besteed aan data-overdracht via JSON, JavaScript Object Notation. Tot slot worden het gebruik en het zelf schrijven van plugins in jQuery en de jQuery UI library besproken en wordt aandacht besteed aan een aantal geavanceerde onderwerpen, zoals performance optimalisatie en caching.

Doelgroep
Deze cursus is bedoeld voor ervaren web developers, die de jQuery JavaScript library willen gebruiken in Web Applications.

Voorkennis
Kennis en ervaring in het ontwikkelen van webapplicaties met scripttalen als Javascript is vereist om aan deze cursus deel te nemen.

Duur
De duur van deze cursus is twee dagen.

Groepsgrootte
De groepsgrootte is maximaal vijf deelnemers.

Certificaat
Na afloop van deze opleiding ontvangen alle deelnemers een certificaat.

Inclusief
Lunch en alle cursusmaterialen.

jQuery