JBoss Administration

JBoss is de meestgebruikte Java applicatieserver en is volgens het open source principe gemaakt door een community, ontwikkeld door honderden professionele ontwikkelaars. Het is een gecertificeerd Java EE platform voor het ontwikkelen en implementeren van enterprise Java applicaties, webapplicaties en portalen. De cursus JBoss Administratie is gebaseerd op de nieuwste JBoss Application serversie, maar dekt ook de verschillen met de vorige versies van de server.

In de cursus JBoss Administration leren de deelnemers de JBoss-applicatieserver te installeren, in te richten en te configureren. Aan de orde komen de JBoss-architectuur, de installatie van de applicatieserver, deploymentkwesties, productie-installaties, tuning en monitoring, beveiliging en clustering. 

De theorie wordt behandeld aan de hand van presentatieslides. De concepten worden verder toegelicht met behulp van demo's. De theorie wordt afgewisseld met oefeningen.  

Doelgroep
Deze cursus is bestemd voor systeembeheerders en webdevelopers, die de JBoss server moeten beheren en configureren en die applicaties op JBoss moeten installeren.

Voorkennis
Deelnemers moeten beschikken over elementaire computervaardigheden, zoals het surfen op het web en het benaderen van het filesysteem. Kennis van webapplicaties en andere webservers is bevorderlijk voor een goede begripsvorming.

Duur
De duur van deze cursus is drie dagen.

Groepsgrootte
De maximale groepsgrootte bedraagt acht personen.

Certificaat
Na afloop van deze opleiding ontvangen alle deelnemers een certificaat.

Inclusief
Cursusmateriaal en lunch.

JBoss training