JavaScript Programmeren

JavaScript is een populaire programmeertaal, die u als webontwikkelaar of programmeur zeker moet beheersen. Het is dé programmeertaal om dynamische, interactieve webpagina's en webapplicaties te ontwikkelen. Door het gebruik van JavaScript aan HTML-pagina's toe te voegen kunt u pagina's meer interactie meegeven dan mogelijk is met alleen HTML. JavaScript wordt ondersteund door vrijwel alle webbrowsers, en is daarom de aangewezen taal om te gebruiken wanneer uw pagina met verschillende browsers zal worden bekeken. 

De cursus JavaScript Programmeren behandelt de basisprincipes en het gebruik van de JavaScript-taal in HTML-pagina’s. Na een inleiding over de verschillende manieren waarop JavaScript in HTML-pagina’s kan worden opgenomen en hoe de code wordt uitgevoerd, wordt de ECMA JavaScript-standaard behandeld en worden de verschillen tussen browsers wat betreft JavaScript besproken. Vervolgens wordt de syntax van de JavaScript-taal besproken, waaronder de variabelen, data types, operatoren en control flow constructies van JavaScript. Ook arrays en functies in JavaScript worden behandeld.

Een belangrijk aspect van JavaScript en een centraal element van de cursus is de afhandeling van events op HTML-pagina’s in JavaScript-functies. De rol van eventfuncties voor het laden en het submitten van pagina’s wordt behandeld en de events die veroorzaakt worden door de muis- en keyboardinteractie worden besproken. Verder wordt aandacht besteed aan het Document Object Model van HTML-pagina’s en de interactie met de pagina via JavaScript-code en de DOM API. Vervolgens staat het valideren van gebruikersinput in client side forms via JavaScript-code op het programma. De cursus wordt afgesloten met een bespreking van objectoriëntatie in JavaScript.

De onderwerpen worden besproken aan de hand van presentatieslides. Demo's worden gebruikt om de stof te verduidelijken; de theorie wordt afgewisseld met oefeningen. De code wordt getest in verschillende browsers.

Doelgroep
Deze cursus is bedoeld voor ervaren HTML-ontwerpers die willen leren hoe ze JavaScript kunnen gebruiken om webpagina’s interactiever te maken.

Voorkennis
Om aan deze cursus te kunnen deelnemen is kennis van en ervaring met HTML vereist. Voorafgaande kennis van programmeren is niet vereist, maar wel bevorderlijk voor de begripsvorming.

Duur
De duur van deze cursus is drie dagen.

Groepsgrootte
De groepsgrootte is maximaal acht deelnemers.

Certificaat
Na afloop van deze opleiding ontvangen alle deelnemers een certificaat.

Inclusief
Lunch en alle cursusmaterialen. 

 

JavaScript