JavaFX Programmeren

Java is een programmeertaal en computerplatform. In 1995 werd Java door Sun Microsystems geïntroduceerd. Deze onderliggende technologie stuurt de allernieuwste programma's aan, zoals hulpprogramma's, games en bedrijfstoepassingen. Java wordt wereldwijd gebruikt op meer dan 850 miljoen pc's en op miljarden apparaten, waaronder tv's- en mobiele toestellen. Java is een object georiënteerde programmeertaal en lijkt op de programmeertaal C en dus ook C++. Java is platform independant, hetgeen inhoudt dat Java op meerdere besturingssystemen kan draaien. Dit komt doordat de Java compiler niet omzet naar machinecode, maar naar bytecode. Als er dan wordt geëxecute, interpreteert de Java Virtual Machine en vertaalt naar machinecode. Zo kan Java dus op veel, (bijna) alle besturingssystemen draaien. Vaak wordt Java verward met Javascript, terwijl de beide talen niet veel gemeen hebben. Javascript wordt gebruikt om webpagina's op te maken. Daarnaast is Java een veel uitgebreidere programmeertaal dan Javascript.

In de cursus JavaFX Programmeren leren de deelnemers user interfaces maken in een declaratieve stijl, die mogelijk wordt gemaakt door de JavaFX builder classes. JavaFX in de Java-wereld kan worden vergeleken met Adobe Flash en Silverlight voor de creatie van rich user interfaces voor internet en mobiele toepassingen. De cursus is bedoeld voor Java developers die er behoefte aan hebben om front-ends te creëren, die AWT en Swing (voor desktop) of Java ME en JWT (voor mobile) vervangen.

Aandacht wordt besteed aan patterns voor JavaFX developers en hoe properties aan het UI te binden en gesynchroniseerd te houden met het model. De deelnemers leren ook over JavaFX UI controls, charts, shapes, effects, transformaties en animaties om prachtige, responsive, user interfaces te creëren. Ook wordt aandacht besteed aan de JavaFX layout classes om het user interface cross-platform te definiëren en aan de observable collection classes om veranderingen te detecteren en te binden aan Java-collecties. Ten slotte worden de JavaFX media classes om audio en video af te spelen behandeld en wordt de interactie met externe applicatie services om een enterprise applicatie te maken met JavaFX behandeld.

Doelgroep
Voor deelname aan deze cursus is kennis van Java development vereist. Ervaring met het ontwerpen van GUI interfaces is bevorderlijk voor een goede begripsvorming.

Voorkennis

Om aan deze cursus te kunnen deelnemen is kennis van en ervaring met HTML vereist. Voorafgaande kennis van programmeren is niet vereist, maar wel bevorderlijk voor de begripsvorming.

Duur
De duur van deze cursus is twee dagen.

Groepsgrootte
De groepsgrootte is maximaal vijf deelnemers.

Certificaat
Na afloop van deze opleiding ontvangen alle deelnemers een certificaat.

Inclusief
Lunch en alle cursusmaterialen.

JavaFX Programmeren