ITIL Practitioner


ITIL Foundation is het belangrijkste certificaat voor IT-professionals en -medewerkers die meer van IT Service Management willen weten. Organisaties die volgens ITIL werken gebruiken het complete ITIL-examenprogramma om personeel op te leiden. De ITIL-competenties van de medewerkers laten hen beter presteren en samenwerken. ITIL Foundation maakt onderdeel uit van het Certified Integrator-programma.

Tijdens de training ITIL Practitioner leert u op welke wijze u ITIL praktisch en inzichtelijk kunt gebruiken. Deze cursus volgt op de theoretische kennis die u heeft opgedaan tijdens de cursus ITIL Foundation.

U leert met name het toepassen en begrijpen van de Continual Service Improvement-richtlijnen binnen een organisati context en het toepassen en begrijpen van de belangrijkste ITSM-concepten binnen Continual Service Improvement. Samen met uw medestudenten oefent u in het toepassen van ITSM-richtlijnen en het borgen van verbeterprogramma’s in de praktijk.

Ook komt het implementeren van metingen en metrics binnen het Continual Service Improvement-proces ruimschoots aan bod. U leert hoe u effectief kunt communiceren ter ondersteuning van het Continual Service Improvement-proces en hoe u een goede verandermanagement ter ondersteuning van het Continual Service Improvement-proces kunt organiseren. Het ITIL Practitionercertificaat geeft u 3 ITIL Expert-credits.

Het ITIL Practitioner-examen is een examen met 40 multiple-choicevragen die u in 60 minuten dient te beantwoorden. Bij 28 of meer goede antwoorden bent u geslaagd.

Lesmateriaal en lunch zijn bij de prijs inbegrepen. De examenkosten (€ 390,-) zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Doelgroep

Deze cursus is bestemd voor IT-professionals die na het behalen van de ITIL Foundationcertificering willen leren hoe zij ITIL in de praktijk kunnen toepassen.

Voorkennis

Voor deze training is een geldig ITIL Foundationcertificaat vereist.

Duur

De cursusduur bedraagt drie dagen.

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte bedraagt acht personen.

Certificaat

Bij het slagen voor het examen ontvangt u een certificaat.

Tijdens de cursus ITIL Practitioner worden de onderwerpen behandeld die worden getoetst op het ITIL Practitioner-examen.

Voor deze cursus zijn momenteel geen data gepland. Neem via onderstaand formulier contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.