ISTQB Foundation in Software Testing

Veel organisaties opereren in een internationale omgeving. In een dergelijke omgeving is goede communicatie extra belangrijk. Daarvoor is een eenduidig begrippenkader binnen een testproject een randvoorwaarde. De International Software Testing Qualifications Board (ISTQB) zorgt onder andere voor dit eenduidige begrippenkader op het gebied van testen. Daarnaast biedt ISTQB een raamwerk voor testen en een internationaal certificeringprogramma waarbij inmiddels meer dan 50 landen zijn aangesloten. Tijdens de opleiding leert u wat dit raamwerk inhoudt. Tevens wordt u voorbereid op het examen dat leidt tot het wereldwijd erkende ISTQB Foundation certificaat.

Deze driedaagse geaccrediteerde cursus is een voorbereiding op het examen Foundation Certificate in Software Testing en voldoet aan de eisen, zoals deze door ISTQB worden gesteld. De cursus behandelt testprincipes en -standaards, testmanagement, testfasering, reviews en inspecties, een groot aantal testtechnieken (zowel voor white-box als black-box testen) en testtools. Het examen kun je afleggen op een door jou zelf te bepalen moment bij een van de Pearson VUE Examencenters. Deze zijn verspreidt door het hele land. Het Foundation-certificaat is een voorwaarde om deel te kunnen nemen aan het ISTQB Advanced Certificate examen.

De algemene doelstelling van deze cursus is het verbeteren van kennis en opdoen van praktische vaardigheden op het gebied van gestructureerd testen van software. Specifieke doelstellingen zijn:

  • verbeteren van de testactiviteiten binnen het project en de organisatie;
  • kennis nemen van praktijkvoorbeelden en opdoen van praktische vaardigheden;
  • voorbereiden op het ISTQB-examen aan het einde van de derde dag op onze locatie of op elke andere officiele Prometric-locatie;
  • verkrijgen van een professioneel internationaal erkend certificaat op het gebied van testen.

Gestructureerd testen wordt behandeld vanuit zowel theoretisch als praktisch perspectief. Oefeningen en meningsvormen hebben een belangrijke plaats binnen deze cursus. Tijdens de cursus worden proefexamens geoefend. Het verdient aanbeveling ter voorbereiding op het examen de gedoceerde lesstof te bestuderen.

Doelgroep
Deze training  is  bestemd voor:

  • testers die zich verder willen verdiepen in het gestructureerd testen en in het kader van hun testcarrière het ISTQB Foundation Certificaat willen verkrijgen;
  • gebruikers, ontwikkelaars en beheerders die zich bezighouden met het testen van informatiesystemen en software-producten;
  • kwaliteitsfunctionarissen en projectmanagers die zich willen verdiepen in gestructureerd testen en het definiëren van teststandaards.

Duur
De duur van deze training is drie dagen.

Groepsgrootte
De maximale groepsgrootte bedraagt acht personen.

Certificaat
Deze driedaagse geaccrediteerde cursus is een voorbereiding op het examen Foundation Certificate in Software Testing. Het examen kun je afleggen op een door jou zelf te bepalen moment bij een van de Pearson VUE Examencenters. Deze zijn verspreidt door het hele land.

Inclusief
Cursusmateriaal en lunch.

Exclusief
BTW en examenkosten (€ 197,-).

ISTQB