iOS Development met Swift

De krachtige en intuïtieve programmeertaal Swift is door Apple ontwikkeld voor het maken van apps voor iOS, Mac, Apple TV en Apple Watch. Swift is gebaseerd op Objective C, eenvoudig in het gebruik en open source.

Tijdens de cursus iOS Development met Swift leert u de programmeertaal Swift te gebruiken voor de ontwikkeling van apps voor de iPhone en iPad. Na een introductie in de XCode IDE en een review van de Swift programmeertaal, wordt aandacht besteed aan de anatomie van een iOS-applicatie, de sandboxomgeving en de kenmerkende architectuur van iOS apps.

Daarnaast leert u werken met de XCode IDE, de Interface Builder, het UIKit Framework en de iOS SDK. Gedurende de cursus worden diverse apps ontwikkeld, zoals een newsreader app en apps die gebruik maken van meerdere views. Deze apps maken gebruik van diverse controls, zoals buttons, switches, tables en maps.

Tevens wordt gedurende de cursus aandacht besteed aan zaken die specifiek zijn voor iPad apps, zoals split views en popup menu's. Daarnaast staat ook multitasking, HTTP networking, web service access, data access met Core Data en SQLite en het omgaan met XML- en JSON-data op het programma. Deelnemers leren gebruik te maken van storyboards voor UI-ontwerp en onderzoeken de animatie- en tekentechnieken. Gedurende de cursus komt ook het debuggen van iPhone en iPad apps aan bod.De cursus wordt afgesloten met aandacht voor deployment issues en localisatie van apps.

De theorie wordt behandeld aan de hand van presentatieslides. Demo's worden gebruikt om de theorie te verduidelijken. Er is ruime gelegenheid tot oefenen en theorie en exercise wisselen elkaar af. Tijdens de cursus wordt gewerkt met de iOS 8 SDK, Xcode 6 en Interface Builder.

Doelgroep
Deze cursus is bestemd voor developers die de taal Swift willen gebruiken voor de ontwikkeling van apps voor de iPhone en iPad.

Voorkennis
Om aan deze cursus te kunnen deelnemen is enige voorkennis van programmeren in Objective C of Swift vereist.

Duur
De duur van deze cursus is vijf dagen.

Groepsgrootte
De maximale groepsgrootte bedraagt acht personen.

Certificaat
Alle deelnemers ontvangen na afloop van de training een certificaat.

Inclusief
Het cursusmateriaal en de lunch zijn bij de cursus inbegrepen.