iOS Development met Objective-C

Voor het programmeren voor de iPhone is kennis van de programmeertaal Objective-C, de programmeertaal voor het besturingssysteem voor iPhone en iPad (iOS van Apple), onontbeerlijk. Objective-C is een krachtige programmeertaal.

Tijdens de cursus iOS Development met Objective-C leert u apps ontwikkelen voor de iPhone en de iPad met de programmeertaal Objective-C en Apple's Cocoa Touch framework. Aan de orde komen het werken met XCode 6 en andere development tools en de iOS-applicatie development-architectuur. Na een review van de Objective-C taal wordt aandacht besteed aan het gebruik van de juiste Objective-C technieken en patterns. Vervolgens worden het ontwerpen van user interfaces met UI controls en storyboards besproken. Tevens worden technieken voor het tekenen en animaties onderzocht. Ook het gebruik van multitasking met threads in iOS en het laten draaien van apps in de background komen aan de orde.

Ook in mobiele devices bestaat de behoefte om data locaal op te slaan, zoals user data of preferences. Dit wordt besproken aan de hand van Core Data en SQLite. Daarnaast staat het verwerken van XML- en JSON-data in apps op het programma en komt nog een aantal onderwerpen aan de orde die te maken hebben met het deployen van apps op devices. Ten slotte komt een aantal best practices om te programmeren voor zowel iPhone and iPad devices aan bod.

De theorie wordt behandeld op basis van presentatieslides. Demo's worden gebruikt om de theorie te verduidelijken. Er is ruime gelegenheid tot oefenen; theorie en exercise wisselen elkaar af. In de cursus wordt gewerkt met de iOS 8 SDK, Xcode 6 en Interface Builder.

Doelgroep
Deze cursus is bedoeld voor developers die Objective-C willen gebruiken voor het ontwikkelen van iOS apps voor de iPhone en de iPad.

Voorkennis
Om aan deze cursus te kunnen deelnemen is enige voorkennis van en ervaring met programmeren in Objective-C vereist.

Duur
De duur van deze cursus is vijf dagen.

Groepsgrootte
De maximale groepsgrootte bedraagt acht personen.

Certificaat
De deelnemers krijgen na het goed doorlopen van de cursus een officieel certificaat iOS Development met Objective-C.

Inclusief
Cursusmateriaal en lunch.