Inventor – Dynamische simulatie


Autodesk Inventor is 3D-ontwerpsoftware. Inventor beschikt over veel verschillende functies, waarmee u een volledige productlijn driedimensionaal kunt ontwerpen. Vanuit het 3D-model worden dan productieklare tekeningen gemaakt.

CLS Trainingen biedt meerdere trainingen aan voor dit krachtige tekenprogramma. U kunt deze cursussen volgen in onze cursusruimtes door heel Nederland, of als maatwerkcursus bij u op het bedrijf.

Dynamische simulatie en stress-analyse in Autodesk Inventor Professional software is onderdeel van het Digital Prototyping traject. Het voorspelt nauwkeurig de werking van een ontwerp, voordat dit wordt gemaakt.

Productprestaties kunnen worden geoptimaliseerd, gevalideerd en aangepast. Dynamische simulatie en stressanalyse is onontbeerlijk bij het maken van beslissingen en het delen met teamleden.

Doel van de training Inventor – Dynamische simulatie: hoe kan ik, vanaf dag één, simulaties gebruiken om tot een goed ontwerp te komen.

Het officiële Autodesk cursusmateriaal en lunches zijn bij de prijs inbegrepen.

Doelgroep

De training is bedoeld voor de Inventor-gebruiker die door middel van simulatiemogelijkheden goed inzicht wil krijgen in het effect van belastingen op het ontwerp. 

Voorkennis

Van de cursist wordt enige kennis van Inventor en kennis van Microsoft Windows verwacht. 

Duur

De cursusduur is twee dagen. 

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte bedraagt zes personen.

Certificaat

Alle deelnemers ontvangen na afloop van de training een officieel Autodesk-certificaat. 

Tijdens deze cursus komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • inleiding en theorie;
  • functies en mogelijkheden;
  • simulaties toepassen;
  • simulaties met automatische verbindingen;
  • interpreteren van de resultaten;
  • modelleren uit een simulatie;
  • verdere simulaties toepassen;
  • koppeling met stress analyse.
Voor deze cursus zijn momenteel geen data gepland. Neem via onderstaand formulier contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.