Implementing Reports with Microsoft SQL Server Reporting Services

Steeds meer bedrijven maken gebruik van gegevensverwerking in de cloud. Het uitvoeren van database-applicaties in de cloud leidt tot potentiële kostenbesparing door de grotere schaal en flexibiliteit. Microsoft SQL Server is gebouwd met als eerste doel het functioneren in de cloud. De functionaliteiten van de SQL Server kunnen in verschillende clouds worden gebruikt; binnen het bedrijf, binnen hybride online omgevingen binnen de publieke cloud. Alle bekende tools voor development en management zijn binnen het programma beschikbaar. Door gebruik te maken van Microsoft SQL Server ontstaat de mogelijkheid om over de logistieke grenzen heen te gaan en activiteiten te integreren met data en services van over de hele wereld.  

 

In deze cursus leert de cursist managed enterprise Business Intelligence oplossingen implementeren met SQL Server 2014. Tevens wordt de cursist voorbereid op het MCSE Business Intelligence examen, 70-466: Implementing Data Models and Reports with Microsoft SQL Server.

De cursist implementeert multidimensional en tabular data models, implementeert rapportages met SQL Server Reporting Services, ontwikkelt dashboards met SharePoint PerformancePoint Services en voert predictive analysis uit met behulp van data mining.

Doelgroep
Deze cursus is bestemd voor Business Intelligence developers en consultants die in een Microsoft SQL Server omgeving een Business Intelligence oplossing willen bouwen.

Voorkennis
Voor het volgen van deze training wordt voorkennis op een (vergelijkbaar) niveau van de volgende cursussen aangeraden:

  • Querying Microsoft SQL Server;
  • Administering Microsoft SQL Server Databases;
  • Implementing a Data Warehouse with Microsoft SQL Server.


Duur
De cursusduur is twee dagen.

Groepsgrootte
De maximale groepsgrootte bedraagt acht personen.

Inclusief
Cursusmateriaal en lunch.

 

Implementing reports with Microsoft SQL Server Reporting Services