Implementing Microsoft SQL Server Integration Services Solutions

Steeds meer bedrijven maken gebruik van gegevensverwerking in de cloud. Het uitvoeren van database-applicaties in de cloud leidt tot potentiële kostenbesparing door de grotere schaal en flexibiliteit. Microsoft SQL Server is gebouwd met als eerste doel het functioneren in de cloud. De functionaliteiten van de SQL Server kunnen in verschillende clouds worden gebruikt; binnen het bedrijf, binnen hybride online omgevingen binnen de publieke cloud. Alle bekende tools voor development en management zijn binnen het programma beschikbaar. Door gebruik te maken van Microsoft SQL Server ontstaat de mogelijkheid om over de logistieke grenzen heen te gaan en activiteiten te integreren met data en services van over de hele wereld.  

Microsoft SQL Server is niet alleen een relationeel DBMS, maar bevat ook een volledige Business Intelligence suite aan producten. SQL Server Integration Services (SSIS) is een ETL (Extract, Transform, Load) tool waarmee we data kunnen overhalen naar een Datawarehouse en tegelijkertijd de data kunnen aanpassen aan de eisen van het datawarehouse.

In deze cursus leer je een data warehouse platform implementeren ter ondersteuning van een Business Intelligence oplossing. Je implementeert een data warehouse met Microsoft SQL Server en implementeert ETL oplossingen met SQL Server Integration Services (SSIS).

Deze cursus is onderdeel van de cursus Microsoft SQL Server BI fasttrack: Integration, Analysis en Reporting. Indien je ook geïnteresseerd bent in SQL Server Analysis Services (SSAS) en Reporting Services (SSRS) volg dan onze 5 daagse fasttrack training.

Doelgroep

Deze training richt zich op databaseprofessionals, die een data warehouse oplossing ontwikkelen en beheren. De primaire verantwoordelijkheden van de databaseprofessional bestaan uit:

  • het implementeren van een data warehouse;
  • het implementeren van SSIS oplossingen.

 

Voorkennis
Voor het volgen van deze training wordt een (vergelijkbaar) niveau van de cursus Querying Microsoft SQL Server aangeraden. Naast algemene IT-ervaring dient u ervaring in het schrijven van queries met Microsoft SQL Server Transact-SQL te hebben.

Duur
De cursusduur is twee dagen.

Groepsgrootte
De maximale groepsgrootte bedraagt acht personen.

Inclusief
Cursusmateriaal en lunch.

 

Implementing Microsoft SQL Server Integration Services Solutions