IIS Administration

IIS (Internet Information Server) is een groep van internetservers met extra mogelijkheden voor de serverbesturingssystemen van Microsoft. Met het op de markt brengen van IIS biedt Microsoft een set van programma's voor het bouwen en beheren van websites, een zoekmachine en ondersteuning voor het schrijven van web-based applicaties die databases openen. IIS is strak geïntegreerd met Windows NT en 2000 servers, hetgeen resulteert in een snellere webpagina.

In de cursus IIS Administration leren de deelnemers de kennis en vaardigheden om IIS 7.0 te beheren en te controleren. De cursus richt zich op de architectuurkenmerken van IIS 7.0, die de betrouwbaarheid, beveiliging, beheerbaarheid en prestaties verbeteren. 

De cursus biedt de kennis en vaardigheden om Internet Information Services (IIS) 7.0 servers en websites succesvol te installeren, configureren, implementeren, beveiligen, monitoren en beheren. Na het voltooien van deze cursus zullen de deelnemers in staat zijn om de belangrijkste kenmerken van IIS 7.0, het IIS 7.0 security model, het request processing model en de metabase-architectuur te beschrijven.

De onderwerpen worden besproken aan de hand van presentatieslides en demo's. De theorie wordt afgewisseld met oefeningen. De code wordt getest in verschillende browsers.  

Doelgroep
Deze cursus is bestemd voor systeembeheerders, programmeurs, technici en QA-medewerkers, die IIS moeten beheren en configureren en die applicaties op IIS moeten installeren.

Voorkennis
Deelnemers moeten beschikken over elementaire computervaardigheden, zoals het surfen op het web en het benaderen van het filesysteem. Kennis van webapplicaties en andere webservers is bevorderlijk voor een goede begripsvorming.

Duur
De duur van deze cursus is drie dagen.

Groepsgrootte
De maximale groepsgrootte bedraagt acht personen.

Certificaat
Na afloop van deze opleiding ontvangen alle deelnemers een certificaat.

Inclusief
Het cursusmateriaal en de lunch zijn bij de cursus inbegrepen.

Microsoft ISS